Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δήμος Πατρέων: Η ώρα της ηγεσίας της ΝΔ

Δήμος Πατρέων: Η ώρα της ηγεσίας της ΝΔ

Του Αντώνη Κουνάβη

Την ώρα που ένας από εμάς, «γέννημα - θρέμμα» της φιλελεύθερης παράταξης και της πόλης, φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων, μπαίνοντας μπροστά σε μια συλλογική προσπάθεια για να απομακρυνθεί η σημερινή σταλινική Δημοτική Αρχή, είναι αδιανόητο κάποιοι να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των ψηφοφόρων της.

Είναι προφανές ότι οι τελευταίες εξελίξεις που επικεντρώνονται στην υποψηφιότητα ενός αξιοπρεπούς πολιτικού για τον Δήμο σηματοδοτούν μια πισώπλατη μαχαιριά στην εν Πάτραις ενότητα και συνοχή της Νέας Δημοκρατίας, προερχόμενη από αυτούς που θέλουν την τοπική βάση της διασπασμένη, διχασμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα δεν θα έδινε χρίσμα στην Πάτρα και ότι η τοπική κοινωνία ήταν αυτή που θα αποφάσιζε σχετικά.

Κατόπιν αυτού, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ύπουλο χτύπημα στην καρδιά του Νεοδημοκράτη, που αναρωτιέται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που βιώνει και  με το αγνό σκεπτικό του δεν έχουν καμία λογική πολιτική εξήγηση.

Στην πόλη αυτή όλοι γνωριζόμαστε πολύ  καλά. Ξέρουμε επίσης από πρώτο χέρι ποιοι και γιατί θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, βλέποντας τη Νεοδημοκρατική βάση να πορεύεται στις δημοτικές κάλπες κομμένη στα δύο. Είναι πολιτικά πρόσωπα και οικονομικοί παράγοντες που λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα εντός της παράταξης και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών αποσκοπούν, προς εξυπηρέτηση προσωπικών οφελών και επιδιώξεων, στην προώθηση διά της πλαγίας οδού ενός γνήσιου ΠΑΣΟΚογενούς τέκνου στον Δήμο της Πάτρας. Δεν θα τούς περάσει, δεν πρέπει να τούς περάσει.

Είναι η ώρα ευθύνης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει, έστω και την υστάτη στιγμή, τις ευθύνες της και να συνειδητοποιήσει ότι επιβάλλεται να πράξει τα δέοντα, αποτρέποντας έναν διχασμό που θα τραυματίσει βαριά και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα την παραταξιακή ενότητα στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

Υ.Γ  Όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι σ’ αυτή την κρίσιμη κοινοβουλευτική περίοδο που διανύει η χώρα μας, ο Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις