Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ο ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Ο ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Μπορεί να μην επικοινωνώ καλά, αλλά η ζωγραφική μου εξελίσσεται…»

Μια διαφορετική έκθεση υδατογραφιών θα εγκαινιαστεί αυτή την Παρασκευή 25/1 στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης Παλίσσανδρος της Ερμού. Ο γνωστός χώρος εκθέσεων, εικαστικών αντικειμένων και κορνιζοποιίας, υποδέχεται τον αυτιστικό καλλιτέχνη και μαθητή από την Ηλεία Γεράσιμο Ιωάννη Καραβίδα, ο οποίος αποδεικνύει πως το πηγαίο ταλέντο ξεπερνάει τις άλλες ιδιαιτερότητες ενός ατόμου. Ο μικρός δημιουργός έχει κατακτήσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας και των Ηνωμένων Εθνών. Μάλιστα μας συστήνεται με τα δικά του λόγια.

 

Όπως αναφέρει αφοπλιστικά ο εικαστικός στο κατώφλι των 16 του χρόνων:

«Ονοµάζοµαι Γεράσιµος Ιωάννης. Γεννήθηκα στις 18/2/2003. Τελείωσα το Δηµοτικό Σχολείο στα Λεχαινά και τώρα φοιτώ στην Β’ Γυµνασίου στο Γυµνάσιο Λεχαινών. Έµενα στη Γαστούνη, αλλά τα τελευταία χρόνια κατοικώ στο Κοροιβό Ηλείας. Ήµουν ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, όµως στις 17 Ιουλίου 2005 ξύπνησα και δεν µπορούσα να περπατήσω για µία ηµέρα. Ύστερα από µια σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι δεν έχω κάτι παθολογικό, αλλά είµαι αυτιστικός. Αυτό λοιπόν που είναι ξεχωριστό σε µένα είναι ότι είµαι αυτιστικός.

Όλα αυτά τα χρόνια µε βοήθησαν πολλοί άνθρωποι να εξελιχθώ, και αυτοί που µε δέχτηκαν όπως είµαι και έκαναν τη ζωή µου πιο εύκολη µε όσα µου µάθαιναν, αλλά και αυτοί που δε µε δέχθηκαν και µε πείσµωσαν να συνεχίσω να αποδεικνύω ότι µπορώ τελικά να κάνω πολλά πράγµατα.

 

Ο αυτισµός δεν µου επιτρέπει να µιλάω πολύ καλά και ίσως καµιά φορά να δυσκολεύοµαι στην επικοινωνία µε τους άλλους. Παρόλα αυτά, µου έχει χαρίσει την ικανότητα να έχω πολύ καλή οπτική αντίληψη και µέσα από τη ζωγραφική να µπορώ να εκφράζοµαι και να επικοινωνώ µε τους άλλους γύρω µου.

 

Η µαµά µου Γεωργία Σχοινά είναι πάντα δίπλα µου και ενηµερώνεται για να προχωράω εγώ. Έτσι ανακάλυψε ότι έχω ταλέντο στη ζωγραφική. Και είχα όντως, αφού τελικά  συµµετείχα στην 1η Ολυµπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και ήµουν ανάµεσα στους 60 διακριθέντες από 20.890 συµµετοχές έργων από την Ελλάδα την Κύπρο και τις χώρες της οµογένειας. Η έκθεση των διακριθέντων έργων και η τελετή βράβευσης έγιναν στις 20/10/2018 στα πλαίσια των Ολυµπίων 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Επειτα ήρθε ακόµα µια διάκριση απο τον Πανελλήνιο Διαγωνισµό Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία µε το ιδρυµα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη µε θέµα: «Τα παιδιά ονειρεύονται το µέλλον και υπερασπίζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώµατα». Ετσι βρέθηκα ανάµεσα στους 44 διακριθέντες.

 

Μία διεθνή διάκριση ήρθε το Δεκέμβριο του 2018 με το διαγωνισμό KIDS4HUMANRIGHTS των Ηνωμένων Εθνών και του ιδρύματος Cabarron. Διακρίθηκα ανάμεσα σε 17000 συμμετοχές όπου με πρωτοβουλία της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας φιλοτέχνησα το πορτρέτο της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη αντλώντας έμπνευση από την πολυδιάστατη δράση της.

 

Aκόμα μια διάκριση ήρθε το Δεκέμβριο του 2018 όπου κατάφερα να διακριθώ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης κάρτας της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Μέχρι και σήµερα συνεχίζω να παρακολουθώ µαθήµατα ζωγραφικής µε την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου.

Είµαι αυτιστικός. Μπορεί να µην επικοινωνώ πολύ καλά µαζί σας, αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η ζωγραφική µου εξελίσσεται διαρκώς και αρέσει σε πολλούς ανθρώπους…»

*Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 8/2, λειτουργώντας 10-2 και 6-9.30 τις ημέρες που ειναι ανοικτά τα καταστήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View