Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με ειδική επιχείρηση στο Γενικό Χημείο οι φάκελοι -Τι λέει στο thebest.gr η Πρύτανις του Πανεπιστημίου που τον βρήκε

Πάτρα: Με ειδική επιχείρηση στο Γενικό Χ...
Βγενόπουλος Φάνης

«Καθαροί» όσοι ελεγχθεί μέχρι ώρας

Με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά και με αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας μεταφέρονται στην Αθήνα και στην έδρα του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι ύποπτοι φάκελοι που εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο ΑΤΕΙ και στο ΑΕΙ της Πάτρας. Σε επικοινωνία του thebest.gr με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Γενικό Χημείο περί τους 30 ύποπτους φακέλους, οι οποίοι αναλύονται.

Αυτός είναι ο φάκελος από την Ινδία που εστάλη στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Άλλοι δύο ύποπτοι φάκελοι στα ΤΕΙ - ΦΩΤΟ

Οι τρεις ύποπτοι φάκελοι δεν έχουν φτάσει ακόμη στην έδρα του Χημείου, και η χημική τους ανάλυση θα πάρει μέρες, καθώς η κάθε εξέταση ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες διαρκεί περί τις 4 ώρες.

Πάντως, από τους φακέλους που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες ουσίες.

Και δεύτερος ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ στην Πάτρα σήμερα - Απανωτά περιστατικά - Επί τόπου η ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα.»

Όπως είχε ανακοινωθεί χθες από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σε ανάλογα περιστατικά φακέλων που εντοπίστηκαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας:

«Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης».

Νέος "συναγερμός" - Και στο Πανεπιστήμιο Πατρών βρέθηκε ύποπτος φάκελος

"Συναγερμός" στο ΤΕΙ στην Πάτρα - Σε εξέλιξη η επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ για τον ύποπτο φάκελο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με χημικές στολές και μάσκες στο ΤΕΙ στην Πάτρα η 6η ΕΜΑΚ - Ποιος φέρεται να είναι ο παραλήπτης του ύποπτου φακέλου - ΦΩΤΟ

Το thebest.gr επικοινώνησε και με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία εντόπισε το μεσημέρι της Παρασκευής τον ύποπτο φάκελο, ανάμεσα στην αλληλογραφία που είχε φτάσει στο γραφείο της. Μάλιστα, όπως μας είπε, αρχικώς βρήκε έναν φάκελο με αποστολέα από το Ντουμπάι, τον οποίο θεώρησε ύποπτο και ειδοποίησε τις Αρχές. Ωστόσο, κάτω ακριβώς από αυτόν υπήρχε ο επίμαχος φάκελος από την Ινδία. Ευτυχώς, η Πρύτανις δεν άνοιξε κανέναν από τους δυο φακέλους και έτσι δεν έθεσε εαυτόν σε κίνδυνο.

Πάντως, μυστήριο παραμένει τόσο ποιος είναι ο αποστολέας των φακέλων από την Ινδία, όσο και ποιος ήταν ο σκοπός του.

"Συναγερμός" στο ΤΕΙ στην Πάτρα - Σε εξέλιξη η επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ για τον ύποπτο φάκελο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΑΤΡΑ - ΤΩΡΑ: Και δεύτερος ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ στην Πάτρα - Νέα κινητοποίηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις