Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κογκό, Θεοδόσιος

Στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κογκό, Θεοδόσιος

Τιμώνται την Παρασκευή το πρωί στην Ευαγγελίστρια τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοδοσίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, που η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει τον όσιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη που είχε γεννηθεί το 424 μ. Χ. στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία, θα τελεστεί στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ. Θεοδοσίου.

Έναρξη της Θείας λειτουργίας: 7.00 π.μ. και λήξη στις 10.00 π.μ. Ο Άγιος Θεοδόσιος, μικρός μελέτησε πολύ την Αγία Γραφή και νεαρός ήρθε να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και έπειτα να μονάσει (451). Εκοιμήθη στις 11 Ιανουαρίου του 529, ημέρα κατά την οποία και τιμάται η μνήμη του.

Ο σεβασμιότατος κ.κ. Θεοδόσιος που για πολλά χρόνια λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών εξελέγη πριν περίπου ενάμιση μήνα, από την Ιεραρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατόπιν εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεοδώρου, νέος Μητροπολίτης Κανάγκας στο Κονγκό. Ο κ.κ. Θεοδόσιος έχει γεννηθεί το 1973 εν Κυπαρίσσω, της Επαρχίας Τριχωνίδος του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις