Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα απανωτά updates βαραίνουν και... παλιώνουν smartphone και pc

Τα απανωτά updates βαραίνουν και... παλι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Οσο περνάει ο καιρός, υπολογιστές αλλά ακόμη και smartphone γίνονται όλο και πιο αργά με αποτέλεσμα να προκαλούν εκνευρισμό στο χρήστη τους, δεδομένων των ταχυτήτων ακόμη και σε βασικές λειτουργίες.

Λύσεις υπάρχουν, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, είναι αναγκαίο κακό να αποδεχόμαστε software updates κυρίως σε ότι αφορά στο λειτουργικό μας σύστημα. Τα updates έρχονται κυρίως για να καλύψουν κενά ασφαλείας κ.α. τα οποία επικαλούνται οι διάφορες πλατφόρμες.

Στα WINDOWS 10 ανακαλύψαμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Θέλουμε δεν θέλουμε, θα πρέπει να κατεβάσουμε όλα τα updates που κατά καιρούς "σκάνε" με pop up παραθυράκια και ειδοποιήσεις κατά το κλείσιμο του υπολογιστή. Στα smartphones που τρέχουν android είναι λίγο πιο εύκολο να αποφύγουμε ένα update, όμως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το κάνουμε καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται ασυμβατότητες με προγράμματα στο κινητό μας, τόσο στα android, οσο και στην πλατφόρμα ios των iphone και ipad.

Τα updates αφορούν σε μπαλώματα των vulnerabilities που κατα καιρούς διαπιστώνεται από χάκερ και προγραμματιστές πως υπάρχουν σε λειτουργικά συστήματα.

Επίσης μεγάλα updates αλλάζουν ακόμη και την αρχιτεκτονική του συστήματος αρχειοθέτησης και χρήσης των διαφόρων μηχανών του λειτουργικούς μας σε συνάρτηση με το hardware. Πολλές φορές εκτιμάται πως παλιό software παραμένει μέσα στο smartphone ή τον υπολογιστή μας, με αποτέλεσμα και αυτό να τον κάνει να συμπεριφέρεται αργά και με κολλήματα.

Κάποιοι προγραμματιστές έχουν πάει ένα βήμα πιο κάτω στις αναλύσεις τους, εκτιμώντας πως τα updates είναι η καλύτερη πρόφαση για τις εταιρείες ώστε να καθιστούν απαρχαιωμένη μια συσκευή μετά από πχ 2 χρόνια από την κυκλοφορία της. Γίνεται αργή, κολλάει, crush-αρει και μοιραία μας οδηγεί σε νέα αγορά, πιο γρήγορου μηχανήματος, είτε αφορά σε smartphone είτε σε pc.

Θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ωστόσο πως μια αργή συσκευή μπορεί να έχει και άλλες αιτίες. Υπερφορτωμένο λειτουργικό με πολλά προγράμματα, παιχνίδια και επίσης άγνοια για τον καθαρισμό της cache memory στα smartphone συνηγορεί σε πολύ αργές ταχύτητες και κολλημένες οθόνες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις