Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Έως -8 η θερμοκρασία στα ορεινά- Πού χτυπάει ο «Τηλέμαχος»- Τι γίνεται με τα σχολεία

Αχαΐα: Έως -8 η θερμοκρασία στα ορεινά- ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Σε ετοιμότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Πολύ κρύο επικρατεί αυτή την ώρα στα ορεινά της Αχαΐας με το θερμόμετρο να δείχνει στην περιοχή των Καλαβρύτων τους -7 με -8 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά στη χιονόπτωση αυτή απλώνεται σε μια ζώνη που περιλαμβάνει την Ζαρούχλα, το Μέγα Σπήλαιο και το Σκεπαστό.

Οι δρόμοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το thebest.gr από την Υπηρεσία Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είναι ανοικτοί (απαιτείται ωστόσο η χρήση αλυσίδων) και κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο.

Νωρίτερα πάντως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο Μέγα Σπήλαιο (στο ύψος στην ταβέρνα του Θανάση) όπου ένα μεγάλο όχημα κόλλησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αυτό και άλλο ένα αυτοκίνητο. Στο σημείο έφθασε άμεσα εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο δημιούργησε τις συνθήκες να μπουν και πάλι τα οχήματα κανονικά στο δρόμο και να φτάσουν οι οδηγοί στον προορισμό τους.

 

Σώοι οι δύο οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στην Πούντα – Καλαβρύτων

 

Όπως μας εξηγεί ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Γυφτάκης αυτή στην στιγμή βρίσκονται σε επιφυλακή τρία μηχανήματα της υπηρεσίας τα οποία επεμβαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί. Προσωπικό και οχήματα θα μείνουν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς ο «Τηλέμαχος» διαρκώς αλλάζει κατεύθυνση και μπορεί να δώσει, ανά πάσα στιγμή, τοπικού χαρακτήρα αλλά έντονα φαινόμενο χιονόπτωσης.

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι ο χιονιά τις επόμενες ώρες θα χτυπήσει την ορεινή αλλά και την ημιορεινή ζώνη με πιθανές χιονοπτώσεις σε υψόμετρων 600 μέτρων και πάνω.

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες τις επόμενες ώρες και μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ απόψε, θα επηρεαστούν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου, αλλά κυρίως οι Σποράδες, η Εύβοια, η Βοιωτία. η Αττική και η δυτική Πελοπόννησος.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους Καλαβρύτων και Ερυμάνθου μέχρι στιγμής όμως δεν εκφράζεται ανησυχία και με τα δεδομένα που υπάρχουν τα σχολεία θ’ ανοίξουν κανονικά το πρωί.

 

Ηλεία: Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο, λόγω του χιονιά

 

Ο «Τηλέμαχος» φτάνει στην Αχαΐα – Χιονίζει αυτή την ώρα σε Ακράτα και Πούντα – Με αλυσίδες η Πούντα – Καλαβρύτων

 

«Το κρύο είναι δριμύ το θέμα όμως είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών στα σχολεία τους η οποία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι προβληματική. Θα είμαστε άγρυπνοι όλο το βράδυ κι αν προκύψει κάτι μέχρι το πρωί θα επανεξετάσουμε την στάση», μας επισημαίνει ο κ. Γυφτάκης.

 

Ψαθόπυργος: Χιόνι και ουράνιο τόξο μαζί! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το προσωπικό που βρίσκεται σε επιφυλακή έχει εντοπίσει και τα σημεία όπου οι δρόμοι έχουν πιάσει πάγο και ρίχνουν αλάτι ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα για τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις