Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς θα κινηθεί ο "Τηλέμαχος" - Στους μείον 17 η Δράμα - Πολύ κρύο και στην Αχαΐα

Πώς θα κινηθεί ο "Τηλέμαχος" -...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

"Τηλέμαχος" ονομάζεται το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο επισκέπτεται σήμερα και αύριο τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά την διατήρηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, τις χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά, και τους θυελλώδεις βοριάδες. Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί μας σταθμοί σήμερα το πρωί της Δευτέρας 07/01.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα 07/01/2019, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο (Χάρτης 1).

Ο χάρτης του χιονιού στην Ελλάδα - Πώς επηρεάζονται τα δυτικά της χώρας

Αχαΐα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας- Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Ελλάδα

Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας. Η εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το πρωί της Τρίτης 08/01, παρουσιάζεται στον Χάρτη 2.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες καθ'ολη τη διάρκεια του 24ώρου), τόσο τη Δευτέρα 07/01, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019 (Χάρτης 3).

 

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν, από το μεσημέρι της Δευτέρας 07/01 έως και το μεσημέρι της Τρίτης 08/01, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ (Χάρτης 4).

Την Τρίτη 08/01 χιονοπτώσεις αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις