Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Σπύρος Δούκας

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Σπύρος Δούκας

Είχε συνδέσει το όνομά του με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης ο επί σειρά ετών εκδότης της Πατρινής εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπύρος Δούκας. Ο Σπύρος Δούκας ήταν εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της πόλης από το 1986 μέχρι και το 2011 έχοντας πάντα στο πλευρό του την σύζυγό του Νανά.

Ο Σπύρος Δούκας έφυγε από την ζωή στο σπίτι του στις 8:40 το βράδυ της Τρίτης, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Ο εκλιπών ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον περιφερειακό τύπο.

 

Η φωτογραφία ανήκει στην Πάκη Καραλή από τον γάμο του Σπύρου και της Νανάς Δούκα το 1956. Δίπλα στους νεόνυμφους οι Γιάννης και Γιώτα Καραλή, οι κουμπάροι του ζεύγους καθώς και η μητέρα της Νανάς, η Γιώτα (Εύα) Παπαγγελούτσου με τον συζυγό της Κώστα Παπαγγελούτσο


Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε και έζησε μέχρι την εφηβεία του, στην πόλη της Κέρκυρας. Ακολούθως, μετά την στρατιωτική του θητεία, πήγε στην Αθήνα για δουλειά. Αρχικώς εργάσθηκε σε διαφημιστική εταιρεία.

Μαζί με τους φίλους του, την Αποκριά του 1954, επισκέφθηκαν την Πάτρα για να διασκεδάσουν στο Καρναβάλι. Εκεί, σε κοινή παρέα φίλων (ανάμεσά τους και ο Μουλάς της ΒΕΣΟ, ο Δ. Συνοδινός, εξ απορρήτων του Γεωργίου Παπανδρέου κ.ά.), γνώρισε για πρώτη φορά τη Νανά Φραγκοπούλου. Λίγες μέρες μετά, η ίδια παρέα των Πατρινών ταξίδεψε για αναψυχή στην Αθήνα, συνηθιζόταν, όπως ανέφερε ο Σπ. Δούκας, να πηγαίνουν Πατρινοί στην πρωτεύουσα μετά την καρναβαλική περίοδο.

Τότε συναντήθηκε και πάλι με τη Νανά. Όταν του σύστησαν, είπε «Ναι, τη θυμάμαι, την είχα δει στο Καρναβάλι της Πάτρας». Την ίδια μέρα πήγαν μαζί σινεμά, η ιστορία τους είχε ξεκινήσει... Δύο χρόνια μετά, το 1956, ακολούθησε ο γάμος τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις