Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χαλασμένο ασανσέρ & αδιαφορία προς τους συνταξιούχους στον ΟΑΕΕ - "Να πάτε στους λογιστές σας" υποδείκνυαν οι υπάλληλοι

Πάτρα: Χαλασμένο ασανσέρ & αδιαφορία...

Η ΔΕΗ την ίδια ώρα στέλνει επιστολές για να εξοφληθούν εκκρεμείς λογαριασμοί ακόμη & των 100 ευρώ

Απογοήτευση είναι το λιγότερο για να μην πούμε και οργή, αυτό που εισπράττει ο Έλληνας φορολογούμενος πηγαίνοντας αυτές τις μέρες στο κτίριο του πρώην ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ και πλέον ΕΦΚΑ στην οδό Κορίνθου απέναντι από το παλιό Αρσάκειο στην Πάτρα. Αρκετοί συνταξιούχοι και δη περασμένης ηλικίας υποχρεούνται να ανεβαίνουν τα σκαλιά μιας και το ασανσέρ είναι χαλασμένο εδώ και καιρό για να ανέβουν στους τρεις ορόφους του κτιρίου.

Πλέον από την Δευτέρα όπως εδόθη και η σχετική οδηγία από το Υπουργείο για να σταματήσουν οι ουρές που σχηματίζονταν, δεν δέχεται η υπηρεσία χειρόγραφες αιτήσεις για τα αναδρομικά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι και οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση – πλατφόρμα που σχηματίστηκε του ΕΦΚΑ. Ωστόσο είναι απαράδεκτο να προσέρχονται πολίτες να ρωτούν πράγματα σχετικά με τις αιτήσεις και η απάντηση που εισέπρατταν από ορισμένους υπαλλήλους ήταν «δεν ξέρουμε».

Ενδεχομένως και να ισχύει και κάποιοι να μην έχουν ενημερωθεί ή να κοιτούν αυστηρά το δικό τους αντικείμενο εργασίας αλλά να απαντούν κάποιοι εκ των εργαζομένων του ΟΑΕΕ «πηγαίνετε στους λογιστές σας να βρείτε άκρη» καταδεικνύει την προχειρότητα της όλης κατάστασης αλλά ίσως και της απαξίας στην οποία περιέρχεται ένα σημαντικό τμήμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Είδαμε συνταξιούχο άνθρωπο 75 και ετών να μονολογεί πως είναι με χτυπημένα τα δύο του πόδια, ο οποίος ωστόσο βρήκε το κουράγιο να ανέβει στον 1ο και στον 3ο όροφο του ΟΑΕΕ στην Πάτρα για να λάβει τις παραπάνω «αδιάφορες» απαντήσεις.

Την ίδια ώρα σε μία άλλη υπηρεσία την ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων οι ουρές στα 3 ταμεία είναι πια καθημερινό φαινόμενο και δεν κάνουν πια εντύπωση ενώ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και πλέον αδιαφορία. Επίσης πολλοί σχολιάζουν ως απαράδεκτη και απάνθρωπη τη νέα τακτική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που ακόμη και για μικρή καθυστέρηση στην εξόφληση ενός λογαριασμού (μόλις για 3 ή 4 εβδομάδες) και για μικρά ποσά που δεν ξεπερνούν τα 100 με 150 ευρώ στέλνουν ταχυδρομικά επιστολές (δαπανώντας και χρήματα) για να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές υπόχρεους των εκκρεμών λογαριασμών ρεύματος πως οφείλουν άμεσα να προβούν στην εξόφληση τους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις