Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Η… ανίερη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου θ’ ακυρωθεί από άμβωνος!

Νίκος Νικολόπουλος: Η… ανίερη συμφωνία Τ...

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτής Αχαΐας

Με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση και η Ιεραρχία της Εκκλησίας έκαναν το μοιραίο λάθος! Το ιστορικό λάθος ενός επαίσχυντου συμβιβασμού, που αποδεικνύει αφενός μια ομολογημένη «απέχθεια» του κ. Τσίπρα για την Ορθόδοξη πίστη και αφετέρου την προσκυνημένη στάση του Αρχιεπισκόπου ενώπιον του Πρωθυπουργού.

Αν νομίζουν ότι θα ρίξουν στη πυρά το ράσο, είναι νυχτωμένοι στου Σκορδά το χάνι, γιατί προχώρησαν στην… ανιστόρητη συμφωνία τους ερήμην των απλών παπάδων.

Ποιος ο λόγος, που θα πάψουν να έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου; Γιατί να επιχορηγεί το Κράτος την Εκκλησία για να μισθοδοτεί η τελευταία τους ιερείς; Τα ίδια δεν δαπανά και σήμερα το Κράτος για τους μισθούς τους;

Και αν το Κράτος δεν επιχορηγήσει κάποια χρονιά την Εκκλησία, θα τρέχουν οι παπάδες στο ταμείο ανεργίας και θα μείνουν ανασφάλιστοι;

Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι επιφυλάσσουν τέτοια αναξιοπρεπή συμπεριφορά στους εργάτες του αμπελώνος. Οι παπάδες είναι το σιαμαίο κύτταρο της Εκκλησίας μας με τους πιστούς. Αυτοί συντροφεύουν τις χαρές και τις λύπες μας, εξομολογούν, κτίζουν ναούς με τον οβολό των πιστών, διακονεύουν για τους ανέστιους και ανέργους. Αυτοί αξίζουν σεβασμού και διασφαλισμένης αξιοπρέπειας.

Έχουν κάθε δίκαιο οι παπάδες να αισθάνονται προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των ίδιων των Εφημέριων της Ελλάδος και του χριστεπώνυμου πληρώματος.

Έχουν καταφέρει έντεχνα και ύπουλα μερικοί τα τελευταία χρόνια να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέρονται και επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία. Ματαιοπονούν…

Δυστυχώς, την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου «προσυπέγραψε» και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα… παραπονέθηκε ότι ο Πρωθυπουργός του «έκλεψε» την ιδέα αυτής της συμφωνίας! Ο Πρωθυπουργός, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θ’ αντιληφθούν το ατόπημά τους, μόλις συνειδητοποιήσουν ότι είναι ανίσχυρες οι υπογραφές αυτής της ανίερης συμμαχίας.

Διαβλέπω μαζικές και πρωτόγνωρες αντιδράσεις από την πλευρά των ιερέων κι εκείνο που έχω να επισημάνω είναι ότι όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος. Το σώφρον, συνεπώς θα ήταν να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο δίωξης των παπάδων και να δώσουν έμφαση οι εμπνευστές της αξιοκατάκριτης συμφωνίας μόνο στη σύσταση του ταμείου εκμετάλλευσης της Εκκλησιαστικής περιουσίας, απ’ όπου, για παράδειγμα, θα μπορεί ν’ απορρέει η μισθοδοσία των ιερέων, ως καταβολή του Κράτους.

Η υφιστάμενη ανίερη συμφωνία, σε κάθε άλλη περίπτωση, θα καταπέσει με γδούπο από τους άμβωνες»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις