Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα- Κοτζιά-"Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού"-Φεύγω ευχαριστημένος"

Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπ...

Τι είπε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπ. Εξωτερικών

Ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 1,5 ώρα, με τον πρωθυπουργό να αποχαιρετά εγκάρδια στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά. Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, αφού χαιρέτησε τους συνεργάτες του σε ιδιαίτερα συγκινισιακό κλιμα, αποχώρησε από το υπουργείο πεζός.

12:18 Ιστορική ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για την εξωτερική μας πολιτική ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής της πΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αλέξης Τσίπρας:

Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

«Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Δημιουργήσαμε πλαίσιο διαφάνειας για τα μυστικά κονδύλια

«Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης για τα μυστικά κονδύλια. Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλλει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ.»

Νίκος Κοτζιάς:

Eίμαι ευτυχής, έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού"

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστηρίξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτειθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

******

Aυτήν την ώρα πραγματοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών η τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Σε εξέλιξη δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Nίκος Κοτζιάς: Eίμαι ευτυχής, έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

 

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, νέος υπουργός Εξωτερικών.

 


Δείτε live εδώ.

 

 

******

Σήμερα, στις 10:30, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να ορκιστεί ως υπουργός Εξωτερικών. Ακολούθως, στις 11:00 θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο ΑλέξηςΤσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθούν, για πρώτη φορά, μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης.

Ουσιαστικά η συνάντηση γίνεται μετά τη θύελλα που προκάλεσε η παραίτηση του κ. Κοτζιά, ο οποίος επί της ουσίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι τον άφησε ξεκρέμαστο στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις