Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σκότωσαν 20 αδέσποτα μέσα σε 10 μέρες στο Ρίον - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Σκότωσαν 20 αδέσποτα μέσα σε 10 μ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πού στρέφονται οι έρευνες

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση ότι μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες έχουν θανατωθεί 15 τουλάχιστον σκυλάκια στην περιοχή του Ρίου.  Πιο συγκεκριμένα αυτές τις μέρες βρέθηκαν εκτός από αυτά τα 15 νεκρά σκυλιά (από την σχολή θεατρικών σπουδών μέχρι το νοσοκομείο) δύο σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα τέσσερα – επίσης- νεκρά την περιοχή του Αγ. Βασιλείου.

Τι θα γίνει με τα αδέσποτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας - Οι ενέργειες της Διοικήτριας Παναγούλας Μαμμή

 

Σκόρπισαν το θάνατο στην περιοχή του Ρίου

 

Τα δύο σκυλιά που είναι σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται στο κτηνιατρείο και στηρίζονται από ανθρώπους με φιλοζωικές ευαισθησίες. Όλα αυτά μετά τις συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Δήμο Πατρέων το νοσοκομείο του Ρίου κι τις φιλοζωικές οργανώνεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα αδέσποτα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, οι συναντήσεις αυτές πήγαν ιδιαίτερα καλά. Μάλιστα εξήγησε ότι μετά από αυτές τις συναντήσεις απομακρύνθηκαν από την περιοχή δύο σκυλάκια τα οποία ήταν πιο ζωηρά από άλλα κι φαίνεται πώς είχαν «ενοχλήσει» κάποιους επισκέπτες θέλοντας στην ουσία να παίξουν μαζί τους.

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

 

Για την μαζική θανάτωση ζώων υποβλήθηκαν καταγγελίες στο αρμόδιο Αστυνομικό τμήμα από τους εθελοντές και μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ η Αστυνομία ερευνά με προσοχή πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι την μαζική θανάτωση των ζώων διέπραξαν ιδιώτες.

Λυπηρό είναι πως παρατηρείται ότι πολλοί εγκαταλείπουν στην περιοχή τα κατοικίδια τους μεγαλώνοντας το πρόβλημα το οποίο ήδη είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Όπως ανέφερε η κα Δημοπούλου μία λύση είναι να δοθεί από το Πανεπιστήμιο ο χώρος της Μέριμνας- έστω και προσωρινά-  έτσι ώστε να φιλοξενηθούν τα ζώα με έξοδα εθελοντών μέχρι να υιοθετηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις