Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρ. Κατσανιώτης: Πολιτική συναλλαγή η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Κατσιφάρα - Χειρότερη η Δούρου

Ανδρ. Κατσανιώτης: Πολιτική συναλλαγή η ...
Βγενόπουλος Φάνης

«Ο Κατσιφάρας ήταν καλός με την κυβέρνηση για να πάρει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Στο στόχαστρο του Ανδρέα Κατσανιώτη βρέθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στο γραφείο του στην Πάτρα, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέβασε τους τόνους της κριτικής του προς τον κ. Κατσιφάρα.

Ο κ. Καστανιώτης, χαρακτήρισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον προερχόμενο από το Κίνημα Αλλαγής Απόστολο Κατσιφάρα, ως «αποτέλεσμα πολιτικής συναλλαγής». Όπως εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης όλα αυτά τα χρόνια δεν διεκδίκησε τίποτα από την κυβέρνηση και ως αντάλλαγμα πήρε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του φίλου του Χρήστου Σπρίτζη στις επικείμενες εκλογές.

«Θυσίασε την προοπτική της Περιφέρειας για να είναι καλός με την κυβέρνηση. Πραγματικά προσπαθώ να θυμηθώ τι διεκδίκησε όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δήλωσε πως από εδώ και πέρα εισερχόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μέχρι το Μάιο του 2019 που θα γίνουν οι αυτοδιοικητές εκλογές.  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κατσανιώτης, υπογράμμισε πως στο εξής ό,τι θα εξαγγείλει ο Απόστολος Κατσιφάρας θα είναι προεκλογικού χαρακτήρα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες, γιατί δεν τα έκανε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν Περιφερειάρχης.

Σε άλλο σημείο δε, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η Δυτική Ελλάδα είναι πρώτη σε ανεργία και από τις τελευταίες σε ανάπτυξη, κατηγορώντας τον κ. Κατσιφάρα για αυτό.

Απαντώντας σε ερώτημα του thebest.gr, εάν μπορεί να σκεφτεί κάποιο «πρότυπο» διεκδικητικού περιφερειάρχη, ο κ. Κατσανιώτης είπε ότι, αφενός αυτός θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, αφετέρου πως δεν μπορεί να απαντήσει, δεδομένου ότι ζει στη Δυτική Ελλάδα και πως δεν μπορεί να κρίνει τους άλλους περιφερειάρχες. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως χειρότερος από τον Απ. Κατσιφάρα είναι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Όσο για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, για τον οποίο ρωτήθηκε, είπε ότι φαίνεται να έχει κάνει δουλειά, ωστόσο δεν ζει εκεί για να τον κρίνει.

Δεν παραιτείται από επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί από επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ώστε να πάρει τη θέση του, το μέλος της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας – στηριζόμενος από τη ΝΔ – δικηγόρος του Αγρινίου Νεκτάριος Φαρμάκης. Όπως διασαφήνισε ο κ. Κατσανιώτης δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής, αλλά, όπως άφησε να εννοηθεί, μαζί με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, θα «σηκώσουν» το βάρος της αντιπολίτευσης προς την Περιφερειακή Αρχή και τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Επανέλαβε δε, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, ζητώντας από τους πολίτες ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.

Ο κ. Κατσανιώτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο κ. Φαρμάκης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πως θα φέρει τον 21ο αιώνα στη Δυτική Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Το δίλλημα Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Ανδρέας Κατσανιώτης με τους δημοσιογράφους, κλήθηκε να απαντήσει και για την εθνική πολιτική σκηνή και το χρόνο των εκλογών. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής, ανέφερε πως το δίλλημα του πρωθυπουργού είναι εάν θα χάσει σε τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα ή χωριστά και εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επικράτηση του κόμματος της ΝΔ, όποτε και εάν γίνουν εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις