Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Next top… ζόμπι

Next top… ζόμπι

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για την απάνθρωπη σκληρότητα που ασκείται σε κάποια ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης προκειμένου να προκληθούν ανθρώπινα συναισθήματα και να ανέβουν οι τηλεθεάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι αντικειμενοποιούνται, χάνουν την υπόσταση και την αξία τους προς τέρψιν του αδηφάγου κοινού.

Όλων εμάς δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε.

Το πρόβλημα στα νέα παιδιά που μπαίνουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια και διαγωνισμούς, δυστυχώς δεν διαρκεί μόνο όσο διαρκεί η παρουσία τους στο τηλεπαιχνίδι και όσο βρίσκονται μπροστά από τους προβολείς αλλά συνεχίζεται και αργότερα.

Και τα «θύματα» το αποκαλύπτουν μόνα τους και δημόσια:

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να φέρεσαι σε κάποιον άνθρωπο έτσι. Δεν μου αρέσει γενικά. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτά τα κοριτσάκια μετά έχουν ψυχολογικά. Μου φαίνεται παράξενο για τα νούμερα να μπορείς να πληγώνεις ανοιχτά μπροστά σε όλη την Ελλάδα έναν άνθρωπο. Δεν το θεωρώ σωστό. Όταν βγήκαμε από το «Next Top Model» όλα τα κορίτσια είχαμε ψυχολογικά. Μας είχαν κάνει να νιώσουμε απαίσια με τον εαυτό μας».

Αυτά είπε μία από τις κοπέλες που συμμετείχε πρόσφατα σε τηλεριάλιτι.

Και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Απλά οι περισσότεροι συμμετέχοντες –ή συμμετέχουσες αφού η πλειοψηφία είναι γυναίκες- προτιμούν να μην μιλήσουν για τα θέματα αυτά δημόσια. Παρότι αισθάνονται ότι έχει βιαστεί η προσωπικότητά τους προτιμούν να μην το συζητούν για να μην πληγώνονται διαρκώς ή ίσως να ελπίζουν σε μια δεύτερη ευκαιρία στον glamour κόσμο της τηλεόρασης και της πασαρέλας.

Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η συνομωσία της σιωπής, κάνει τεράστιο κακό, αναπτύσσοντας τηn αίσθηση μια νέας κουλτούρας που οφείλει να ακολουθήσει η σημερινή νέα γενιά και οι επόμενες.

 

Ουσιαστικά προτρέπει τους νέους να βάλουν ως στόχους ζωής και επιτυχίας αυτό που στην πορεία θα τους αρρωστήσει και θα τους κάνει μαριονέτες στα χέρια του οποιουδήποτε επίδοξου μαριονετίστα.

Με άλλα λόγια δημιουργούν μία και ίσως περισσότερες γενιές κοινωνικών ζόμπι και εμείς τους επικροτούμε ανεβάζοντας τις τηλεθεάσεις…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις