Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιοι είναι οι Ιταλοί που αναλαμβάνουν το 50% του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και το τρένο από Ψαθόπυργο μέχρι Ρίο

Ποιοι είναι οι Ιταλοί που αναλαμβάνουν τ...

Η κατασκευαστική GD Infrastrutture

Με καθαρή κερδοφορία ύψους 16,3 χιλ. ευρώ έκλεισε το 2017 για την ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture, με έδρα τη Ρώμη που δραστηριοποιείται μέσω του ελληνικού παραρτήματός της στην ελληνική κατασκευαστική αγορά. Η εταιρεία έχει συστήσει με την Μηχανική κοινοπραξία η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2017 με στόχο την υλοποίηση του "συμβολαίου υπ’ αριθμόν 716", όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2017 που εξασφάλισε το Capital.gr.

To "κοντράτο Ν.716” δεν αφορά παρά το έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο (113+000 – 123+500) αρχικού προϋπολογισμού 214 εκατ. (με ΦΠΑ), που ύστερα από δικαστικές περιπέτειες ετών κατακυρώθηκε στη GD Infrastrutture με έκπτωση 45,2%.

Η συμπόρευση του ελληνικού παραρτήματος της ιταλικής εταιρείας με την Μηχανική αναμένεται να συνεχιστεί και στα τμήματα του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, δηλαδή στις εργολαβίες Κάτω Αχαΐα- Σαγαίικα (6η κατά σειρά δημοπράτησης) και Μιντιλόγλι - ΒΙΠΕ Πάτρας (8η ).

Η GD Instrastrutture έχει μειοδοτήσει, έχοντας προσφέρει έκπτωση 53,40% και 52,4% για την πρώτη (αρχικού ύψους 74,3 εκατ. ευρώ) και τη δεύτερη (74,4 εκατ.) αντίστοιχα.

Στην ελληνοϊταλική σύμπραξη καταλήγουν και τα τμήματα Δουναίϊκα – Αμαλιάδα (54,5 εκατ.) και Αμαλιάδα – Κυλλήνη (57,45 εκατ.) για τα οποία είχε, αρχικά, μειοδοτήσει, η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα, χωρίς όμως, να καταφέρει να ανανεώσει τις εγγυητικές επιστολές για τα δύο αυτά έργα.

Ας σημειωθεί ότι για τα δύο αυτά έργα η ιταλική προσέφερε έκπτωση 49,3% και 46,4%, αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση του 2017, η επίδραση του Ψαθόπυργος-Ρίο (όπως και των υπόλοιπων εργολαβιών) στα μεγέθη της εταιρείας θα φανεί στις προσεχείς χρήσεις.

Η GD Infrastrutture  με έδρα τη Via Guido D’arezzo είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, συστάθηκε το 2013 και έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 600.000 ευρώ.

To 2017 η εταιρεία, που έχει πρόεδρο τον Paulo Cernuto, εμφάνισε κέρδη προ φόρων 25.785 ευρώ βελτιωμένα κατά 30,85% σε σχέση με το 2016.

Το σύνολο του ενεργητικού της ιταλικής εταιρείας ανέρχεται σε 7,9 εκατ. ευρώ, το παθητικό 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια και η καθαρή κερδοφορία διαμορφώνονται σε 625,9 χιλ. ευρώ και 16,3 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις