Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Διακοπτό εκπρόσωποι διεθνών σιδηροδρομικών εταιρειών

Στο Διακοπτό εκπρόσωποι διεθνών σιδηροδρ...

Ξεναγήθηκαν στον Οδοντωτό

Αντιπρόσωποι από διεθνείς σιδηροδρομικές εταιρίες και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το Διακοπτό και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού του Οδοντωτού, στο Μηχανοστάσιο και το Μουσείο του Οδοντωτού, στο πλαίσιο του προγράμματος TopRail.

Το πρόγραμμα TopRail εκπονείται με ευθύνη της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC) όπου συμμετέχει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού τουρισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 18 σιδηροδρομικές εταιρείες (εθνικές ή ιδιωτικές), όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από όλον τον κόσμο και στόχος του προγράμματος αυτού είναι η συνεργασία τους με τους εθνικούς φορείς τουρισμού των χωρών τους, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) καθώς και με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες.

Στις δραστηριότητες της ομάδας αυτής, συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία και συντήρηση ενός διαδικτυακού τόπου (www.toprail.org), όπου οι συμμετέχουσες εταιρείες αναρτούν διάφορες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και προτάσεις για αποδράσεις με το σιδηρόδρομο. Επίσης, η ομάδα TopRail προχωρά στην εκτύπωση ενός λευκώματος με τίτλο «80 scenic railways around the world», στο οποίο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχει με καταχωρίσεις για το τρένο του Πηλίου και τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Τα μέλη της ομάδας TopRail υποδέχθηκαν η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Διακοπτού Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού Θανάσης Φερετόπουλος, τα μέλη ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαγεωργίου και Κατερίνα Νομικού, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Οδοντωτού» Γιάννης  Καραπαναγιώτης με μέλη του ΔΣ.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού και άλλους φορείς, υλοποιεί από το 2016 κάθε Μάιο, το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού», που έτυχε της άμεσης και καταλυτικής υποστήριξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στα τρία χρόνια υλοποίησης του προγράμματος ο Οδοντωτός με στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας και προβολής, καθώς και πλήθος εκδηλώσεων σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, προσέλκυσε χιλιάδες  επισκέπτες, που βιώνουν την εμπειρία της φύσης, γνωρίζουν τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της περιοχής,  καταλαμβάνοντας μια αξιοζήλευτη θέση στην πρώτη πεντάδα των 80 διασημότερων τουριστικών τρένων παγκοσμίως.

Οι εκδηλώσεις «Εν συρμώ-Γιορτές του Οδοντωτού» τιμήθηκαν με το Σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018», που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς για την κοινωνία, τη συμβολή της στην οικονομία και την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να ασχοληθούν και να δώσουν έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής που ζουν και δημιουργούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις