Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο 12ο Γυμνάσιο και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών ο Γρ. Αλεξόπουλος

Στο 12ο Γυμνάσιο και στο Εκκλησιαστικό Λ...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος,  επισκέφτηκε διαδοχικά το 12ο Γυμνάσιο Πατρών και το Εκκλησιαστικό Λύκειο  Πατρών, για τον καθιερωμένο Αγιασμό και το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Τον Αγιασμό τέλεσε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και στο 12ο Γυμνάσιο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κκ. Χρύσανθος.

Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκε στο 12ο Γυμνάσιο ο Διευθυντής κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος και αργότερα στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών ο Διευθυντής κ. Κόττορος Ιωάννης, όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και  Διοίκησης κ. Δριβίλας Δημήτριος, παρουσία των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων. Μετά την τέλεση των Αγιασμού ο κ. Αλεξόπουλος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις προκλήσεις της καινούριας σχολικής χρονιάς καθώς και με τους μαθητές και τους γονείς τους.

«Κάθε χρόνο, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, αισθανόμαστε την ίδια συγκίνηση αλλά και την ίδια ευθύνη ώστε να εξασφαλισθεί η πρόσβαση των παιδιών μας στη γνώση αλλά και σε όσο γίνεται ασφαλέστερα, υγιεινά, ευχάριστα,  εξοπλισμένα και λειτουργικά  σχολειά. Από τη μεριά μας θα είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα με όποιο τρόπο και μέσα διαθέτουμε» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε «ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς να έχουν τη δύναμη, το μεράκι και την έμπνευση να δείξουν τον τρόπο στους μαθητές τους να κατακτήσουν τη  γνώση. Στους μαθητές να  αντιμετωπίσουν το σχολείο με περιέργεια, φιλομάθεια, κριτική διάθεση και αισιοδοξία. Στους γονείς να έχουν υπομονή και επιμονή και να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και στους εκπαιδευτικούς τους, συνεπικουρώντας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στα πρωτάκια μας που ξεκινούν την κατάκτηση της γνώσης να ευχηθούμε ιδιαιτέρως να έχουν την ίδια όρεξη, ζωντάνια και κέφι, όπως τη σημερινή μέρα, σε όλη τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Τέλος στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που ολοκληρώνουν τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης να ευχηθούμε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εφόδια που πήραν από τα σχολικά τους χρόνια. Καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία και δημιουργική διάθεση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις