Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυγενάκης: «Επιχειρούν την φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου»

Αυγενάκης: «Επιχειρούν την φίμωση και πο...

Ραδιοφωνική συνέντευξη

«Η Κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή. Ωστόσο θεώρησε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

 

Χθες, η Δημοκρατία υπέστη ένα βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτικών δυνάμεων γενικότερα του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

 

Στην αμήχανη αντίδραση της, κατά τη συνομιλία της με τον Κ. Μητσοτάκη, η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε ως απλό ιδιώτη, τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος είναι προφανώς σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση.

 

Κατηγορούν τον κ. Δημητριάδη ως συνέταιρο του κ. Φλώρου, ενώ από όλα τα στοιχεία προκύπτει το ακριβώς αντίθετο. Γιατί απέκρυψε ο κ. Βαξεβάνης ότι ο κ. Δημητριάδης ήταν μάρτυρας κατηγορίας κατά του Φλώρου; Δεν είναι αυτό λάσπη και συκοφαντία;

 

Η όποια εμπιστοσύνη είχαν οι πολίτες στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έχει κλονισθεί για τα καλά. Οι πολίτες δεν μπορούν να τον εμπιστευθούν μετά από την εθνική τραγωδία στο Μάτι που κόστισε τη ζωή περίπου 100 συνανθρώπων μας, και την καταστροφή στην Μάνδρα, όπου θρηνήσαμε 25 νεκρούς.

 

Στη Βουλγαρία για πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα, παραιτήθηκαν 3 υπουργοί. Σε πλήρη αντίθεση στην Ελλάδα είδαμε, πρόσφατα, μέσω του ανασχηματισμού κάποιοι από του βασικούς υπαίτιους τη τραγωδίας, όχι μόνο να μην βγαίνουν εκτός της Κυβέρνησης, αλλά να αναβαθμίζονται! Αναβαθμίστηκαν άραγε λόγω των καλών υπηρεσιών που προσεφέραν στη διαχείριση της κρίσης στην Αν. Αττική;

 

Ο κ. Τσίπρας πριν 4 χρόνια υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Υποσχέθηκε 12 δισ. ευρώ παροχές και αντ’ αυτού έφερε νέα μέτρα, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Εκείνος έφερε το αχρείαστο 3ο και 4ο μνημόνιο και ψήφισε μέτρα ύψους 5,2 μέτρα για το 2019.

 

Η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας. Σχέδιο το οποίο δεν χωρά παρερμηνείες. Εμείς δε δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν θα μπει στη διαδικασία πλειοδοσίας, παροχών και υποσχέσεων άνευ περιεχομένου. Από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του Κόμματος χτίζει με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ρεαλισμό και ευθύνη την επόμενη μέρα.

 

Η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι σοβαρή, καλά προετοιμασμένη και αποφασισμένη να κάνει μεταρρυθμίσεις για την κοινωνία και για το κοινό καλό. Εμείς επενδύουμε  στην ενότητα του ελληνικού λαού και όχι στο διαχωρισμό και στην ένταση.

 

Τώρα, ο κ. Τσίπρας μιλά για αναβολή των μειώσεων στις συντάξεις. Πρόκειται για ακόμα ένα θλιβερό ψέμα. Πότε τήρησε τις δεσμεύσεις του ο Πρωθυπουργός; Τι λέει δηλαδή πως θα κάνει, τις μειώσεις που ο ίδιος έφερε και ψήφισε, τώρα θα τις «ξε-ψηφίσει»;

 

Η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πια στον λαό, ο κ. Τσίπρας είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών. Δε είναι ικανός να ηγείται της χώρας. Ο λαός έκρινε τον κ. Τσίπρα και τον έχει απορρίψει.

 

Δεν θα ψηφίσουμε την συμφωνία όποτε και να έρθει στη Βουλή. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, την οποία η ΝΔ δε στήριξε ποτέ και θα καταψηφίσει.

 

Άποψή μας είναι πως η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια. Ωστόσο, δε θα προτρέψουμε, ούτε θα αποτρέψουμε τον οποιοδήποτε από τα να μετάσχει στις εκδηλώσεις κατά της συμφωνίας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις