Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Φθινόπωρο με το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία!

Φθινόπωρο με το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία!

Οκτώβριος στο «νησί της φωτιάς και του πάγου»

Αναλυτικό πρόγραμμα

Διάρκεια: 6 ημέρες

Αναχώρηση: 05/10/18

1η Ημέρα: Αθήνα - Ρέκιαβικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω ευρωπαικού σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik, μεταφορά  στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Σκογκαρ – Myrdalsjukull Nupar

Αναχώρηση  για τη νότια Ισλανδία. Στο δρόμο μας το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια στην περιοχή. Το Hekla είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο «Πύλη για την κόλαση».  Πρώτη στάση το στενό Seljalandsfoss, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό. Προσέξτε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βραχείτε!  Στη συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά.

Κατευθυνόμαστε προς το Skógar, έχοντας αριστερά μας τον παγετώνα Mýrdalsjökull. Στάση στον ομώνυμο καταρράκτη Skógafoss, ύψους 60 μέτρων, για να θαυμάσουμε την δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει.  Συνεχίζουμε με την επίσκεψη μας, περνώνταςαπό παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια, που αποτελούν σπίτι πολλών ειδών πουλιών,τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας και το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομα του. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Vikέχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Στάση στο Víkγια γεύμα ή καφέ. Συνεχίζουμε στους πρόποδες του παγετώνα Vatnajökull.

Άφιξη στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ ελπίζουμε ότι ο ουρανός θα είναι καθαρός και θα μας χαρίσει το υπερθέαμα του Βόρειο Σέλαος. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Παγετώνας Vatnajokull – Νότια Ισλανδία

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας που ιδρύθηκε το 2008. Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ πάγου και της φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jökulsárlón. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης της Ισλανδίας και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή.  Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.

Προαιρετικά – και αν η λίμνη δεν έχει παγώσει - κάντε μια βόλτα στην λίμνη και αφήστε τους έμπειρους  οδηγούς να σας μεταφέρουν σε όλα τα μυστικά και τα θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.

Αν έχουμε χρόνο θα επισκεφθούμε το πάρκο Skaftafell για να δούμε τους καταρράκτες Hundafoss, Magnúsarfoss και Svartifoss (Μαύρο Καταρράκτη).Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Χρυσός Κύκλος - Ρέικιαβικ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out και συνεχίζουμε την εξερεύνηση  μας για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στο μαγευτικό φαράγγι Fjaðrárgljúfur. Στάση για γεύμα σε ένα μικρό εκτός δρόμου εστιατόριο. Ξεκούραση και μέσα από τα "λιβάδια" της λάβας και τα ερημικά τοπία θα περάσουμε από τους βραχώδεις σχηματισμούς Dverghamrar και Haoldukvisl, που φαίνεται σαν να φυτρώνουν στο άγονο έδαφος. Περνάμε την γέφυρα-μνημείο Skeiðará Bridge, κατεστραμμένη από την έκρηξη του ηφαιστείου και την πλημμύρα που ακολούθησε. Μικρή στάση στο Πάρκο Μνήμης Laufskálavarða, πριν γνωρίσουμε την κοντινή στο Ρέικιαβικ «εξοχή της Ισλανδίας», αρχίζοντας από τον Gulfoss, το χρυσό καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, όπου χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φόρα και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της ισλανδικής ζωής. Μικρή στάση για προαιρετική είσοδο (3ευρώ) στον πιο επισκέψιμο κρατήρα της Ισλανδίας, με τιρκουάζ νερό, τον Kerið.

Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ. Άφιξη και μικρή ξενάγηση στην πόλη για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και  στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ προτείνουμε Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Δειπνήστε σε κάποιο από τα εστιατόρια της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ρέικιαβικ

Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από τις φυσικές θερμές πηγές. Ημέρα ελεύθερη για προαιρετικές εκδρομές και δραστηριότητες.

  • Προαιρετική ημερήσια εκδρομή – Παγετώνας Langjokull: Εναλλακτικά πάρτε μέρος στην καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjökull, το δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα στην Ισλανδία. Ζήστε μια περιπέτεια ζωής γεμάτη θαύματα της φύσης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, συνδυάζοντας την βόλτα  στο μαγευτικό σπήλαιο πάγου στην καρδιά του παγετώνα, με τα άλλα αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής. Τους καταρράκτες Hraunfossar και Deildartunguhver και το όμορφο Husafell. Η διάρκεια της εκδρομής είναι 10-11 ώρες (08:00- 18:30). Περιλαμβάνει τις μεταφορές από / προς το ξενοδοχείο, Glacier Tour από την άκρη του παγετώνα και μέχρι τις σήραγγες με ειδικά τροποποιημένα οχήματα παγετώνα και περίπου μια ώρα μέσα στις σπηλιές πάγου με τοπικό οδηγό.

Επιστροφή το βράδυ με αξέχαστες εμπειρίες. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ρέικιαβικ – Γαλάζια Λίμνη

Πρωινό, check out  και χρόνος ελεύθερος στην πόλη.

  • Προαιρετική εκδρομή – Σαφάρι φαλαινών: Το πρωί σας  προτείνουμε  να πάρετε μέρος στο «σαφάρι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’ των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό. Η διάρκεια της εκδρομής είναι περίπου 4 ώρες. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ  το μεσημέρι.

Το απόγευμα μεταφορά στην διάσημη ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagοon).  Είσοδος μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, όπου θα παραμείνουμε για περίπου δύο ώρες και θα απολαύσετε το «καλύτερο» κολύμπι της ζωής σας.Αμέσως μετά μεταφορά  στο αεροδρόμιο Keflavik  και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

7η ημέρα: Ρέικιαβικ - Αθήνα

Αναχώρηση της Lufthansa λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ύστερα από μία σύντομη ανταπόκριση στην Γερμανία πτήση για την Ελλάδα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ
  • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
  • Ξενάγηση στο Ρέικιαβικ
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Blue lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου, πετσέτα  και εισιτήριο εισόδου)
  • Ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο
  • Εκδρομή στον παγετώνα Vatnajökull
  • Βόλτα για το Βόρειο Σέλας
  • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
  • Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 360€
  • Είσοδοι σε μουσεία.
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

  • Σαφάρι φαλαινών (από ISK 10990)
  • Βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jökulsárlón (από ISK5700)
  • Ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjökull (από ISK29900)

Κρατήσεις – Πληροφορίες:
Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500
http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life