Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστάτωση στα ΕΛΤΑ της Ζαΐμη λόγω αμιάντου... Σφραγίστηκε αίθουσα στον 2ο όροφο, καταγγελίες σε Εισαγγελέα, Περιφέρεια και Επιθεώρηση

Αναστάτωση στα ΕΛΤΑ της Ζαΐμη λόγω αμιάν...

Οι μετρήσεις του Δημόκριτου δεν έδειξαν να υπάρχει λόγος ανησυχίας, ωστόσο θα επαναληφθούν μετά το τέλος των εργασιών

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδας στα ΕΛ.ΤΑ της Πάτρας, μετά από την έναρξη εργασιών στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη, για κάλυψη αμίαντου. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στο κτήριο της Ζαΐμη είχε εντοπιστεί αμίαντος που ως γνωστόν θεωρείται επικίνδυνος για την υγεία, ενώ όταν είχε πρωτοαποκαλυφθεί η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι και το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στο πλαίσιο προστασίας από τον αμίαντο ξεκίνησαν εργασίες κάλυψής του με την τοποθέτηση πάνελς, χωρίς όμως όπως καταγγέλλεται να τηρηθούν τα προβλεπόμενα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ο κίνδυνος που υπάρχει να έχει απελευθερωθεί αμίαντος, ανησύχησει, όπως είναι λογικό τους εργαζόμενους.

Για το θέμα και για το κατά πόσο εκτέθηκαν σε κίνδυνο εργαζόμενοι έχει γίνει καταγγελία στην υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας από την πολιτική μηχανικό που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του κτιρίου, ενώ όπως πληροφορούμαστε έχει γίνει κοινοποίηση και στην εισαγγελία Πατρών.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει ότι μετά την καταγγελία έγινε αυτοψία στον χώρο και έχουν ζητηθεί να αποσταλούν απαραίτητα έγγραφα, μελέτη επικινδυνότητας και ό,τι άλλο απαιτείται και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Όπως διευκρινίζει αν διαπιστωθεί ότι προκλήθηκε πρόβλημα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην επιβολή διοικητικού προστίμου.

Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία του ειδικού συμβούλου επικοινωνίας των ΕΛΤΑ κ. Λάζαρου Λαζαρίδη με  το thebest.gr πληροφορηθήκαμε ότι σε μέτρηση από πιστοποιημένο από τον Δημόκριτο εργαστήριο που έκαναν τα ΕΛΤΑ μετά τις καταγγελίες στις 20 Αυγούστου  αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αμίαντο που να αποτελεί κίνδυνο για τους εργαζόμενους.

Προς το παρόν πάντως και καθώς συνεχίζονται οι εργασίες οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε άλλο γραφείο του κτηρίου.

Η μέτρηση θα επαναληφθεί μετά το τέλος των εργασιών.

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου οι πόρτες της εν λόγω αίθουσας στον δεύτερο όροφο των ΕΛΤΑ ήταν σφραγισμένες, την Δευτέρα 20 Αυγούστου είχαν ανοιχτεί, όπως φαίνεται από την σχετική φωτογραφία.

H είσοδος σφραγισμένη την Παρασκευή 17 Αυγούστου

H είσοδος σφραγισμένη την Παρασκευή 17 Αυγούστου

H είσοδος σφραγισμένη την Παρασκευή 17 Αυγούστου

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου οι πόρτες ανοικτές, όπως κατέγραψε ο φακός του thebest.gr

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου οι πόρτες ανοικ...

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου οι πόρτες ανοικτές, όπως κατέγραψε ο φακός του thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις