Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Έφτασε η ώρα για το εξωτικό Βιετνάμ!

Έφτασε η ώρα για το εξωτικό Βιετνάμ!

11 ημέρες σε μια από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας. Στο ευλογημένο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ είναι μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας. Πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα κι ατέλειωτοι ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια. Το Βιετνάμ είναι ευλογημένο. Έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, προβάλει στο διεθνές σκηνικό σαν μια χώρα ακμαία και δυνατή έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο τις οικονομικές αγορές αλλά και τις καρδιές των ταξιδιωτών. Μην διστάσετε, ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία ζωής.

Αναχώρηση: 20/9 και 25/10

Ημέρα 1η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τo δυναμικό Ανόι, στο Βόρειο Βιετνάμ, την παραδοσιακή πρωτεύουσα της μαρτυρικής χώρας, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεταμορφωθεί σε μια μοντέρνα και πλούσια Ασιατική μεγαλούπολη, διατηρώντας παράλληλα πολλά από τα στοιχεία της αίγλης του παρελθόντος και της αγωνιστικής δράσης που επέδειξε στην νεότερη ιστορία του κράτους.

Ημέρα 2η: Ανόι

Άφιξη στο νέο διεθνές υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της πόλης και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εισόδου στην χώρα, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Το Ανόι είναι μία πρωτεύουσα μοναδική. Μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, όμως πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη σαν και αυτήν. Χτισμένο γύρω από την θρυλική λίμνη Χοαν Κιεμ – όπου λίγο μετά την αυγή οι Βιετναμέζοι παίζουν μπάντμιντον, ασκούνται στο «τάι τσι” ή απλά απολαμβάνουν τον περίπατο τους στο γειτονικό πάρκο – και με μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, με εμφανείς τις γαλλικές, ρωσικές και κινεζικές επιδράσεις, το Ανόι ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό. Η πρώτη μας επαφή με το πολύβουο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. Βόλτα με ποδήλατο-ταξί στον παλιό εμπορικό τομέα με τα τριάντα έξι δρομάκια -το κάθε ένα αφιερωμένο σε μια διαφορετική επιχειρηματική συντεχνία- που λειτουργεί από τον 11ο αιώνα. Σήμερα τα εκατοντάδες υπαίθρια εστιατόρια, τα ατμοσφαιρικά καφέ, οι περιπλανώμενες μουσικές μπάντες και οι νυχτερινές πολύχρωμες αγορές χαρακτηρίζουν την περιοχή, ενώ ο περίπατος που θα ακολουθήσει κατά μήκος της όχθης της λίμνης θα βοηθήσει στον καλύτερο προσανατολισμό μας.

Ημέρα 3η: Ανόι - Ολοήμερη εκδρομή στο Χα Λόνγκ - Ανόι

Ο Κόλπος του Χα Λονγκ, το «Στολίδι του Βιετνάμ”, περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1992 και στην λίστα των Εθνικών Κειμηλίων και Τόπων του Βιετνάμ από το 1962. Η σημερινή μας εκδρομή θα αποκαλύψει την σπάνια ομορφιά των ορεινών αυλακώσεων των οροσειρών του Βορειοανατολικού Βιετνάμ. ‘Έχοντας έκταση 1.553 τ.χλμ. με διάσπαρτες πάνω από 1.600 ασβεστολιθικές νησίδες με πυκνή βλάστηση, ο κόλπος Χα Λογκ δημιουργεί μοναδικές εικόνες και καθηλώνει τους επισκέπτες, προκαλώντας δέος στο θέαμά του. Οι γεωλογικοί σχηματισμοί έχουν ηλικία περίπου 500 εκατομμυρίων χρόνων ενώ και στην ευρύτερη ζώνη του κόλπου εμφανίζονται παρόμοια γεωλογικά, μορφολογικά, κλιματικά και πολιτιστικά φαινόμενα. Η κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο, ανάμεσα στους ογκώδεις σχηματισμούς, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι, αποτέλεσμα εδαφικής διάβρωσης εκατομμυρίων ετών, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που γέννησε μύθους και θρύλους, σχεδόν θεοποιήθηκε από τις ντόπιες φυλές και ικανοποιεί πλήρως όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη. Η ξενάγηση σε ένα από τα μαγευτικά σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες και το γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα βιετναμέζικα παραδοσιακά πιάτα, ολοκληρώνουν την εμπειρία της ημέρας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ανόι.

Ημέρα 4η: Ανόι - Χόα Λου - Κοιλάδα Thung Nang - Ανόι

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην αρχαία πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Χόα Λου, η οποία ονομάζεται και «ο χερσαίος κόλπος Ha Long”. Θα επισκεφθούμε τους δύο ναούς αφιερωμένους στους Dinh και Le, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στην Thung Nang, η οποία είναι μία παρθένα και ανέγγιχτη περιοχή. Η κοιλάδα Thung Nang είναι στη μέση των ορεινών βράχων, οι οποίοι καλύπτονται από δέντρα και με πολλές κρυφές γοητείες που πρέπει να ανακαλυφθούν. Στην κρουαζιέρα που θα ακολουθήσει θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, τα γραφικά βουνά, τα μοναδικά ποτάμια – σπήλαια και θα δούμε τους ντόπιους χωρικούς να ψαρεύουν στην άγρια αυτή περιοχή. Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά – επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια απλά θα μας σαγηνεύσει. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ανόι.

Ημέρα 5η: Ανόι

Το Ανόι υπήρξε η πρωτεύουσα της γαλλικής Ινδοκίνας και το διοικητικό κέντρο. Κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου καταλήφθηκε από τους σκληροτράχηλους Ιάπωνες, απελευθερώθηκε το 1945 και έγινε η έδρα των αγωνιστικών ταγμάτων των Βιετμίνχ. Όταν αποχώρησαν οι Γάλλοι το 1954 άφησαν πίσω τους μια σειρά από ναούς, κυβερνητικά κτίρια, ξενοδοχεία και βίλλες με ευρωπαϊκό ύφος και δυτική αρχιτεκτονική. Είναι μια πόλη με περισσότερα από 1.000 χρόνια ιστορίας και δικαίως θεωρείται το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο του Βιετνάμ. Η ξενάγηση είναι απλά συγκλονιστική. Τα υπέροχα λευκά γαλλικά αποικιακά οικοδομήματα γοητεύουν με την κομψότητά τους, το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ, εντυπωσιάζει με τη λιτότητά του ενώ το μεγαλειώδες μαυσωλείο του αποτελεί ένα τρανό δείγμα του σεβασμού που θρέφουν οι Βιετναμέζοι στο πρόσωπο του πολιτικού που άλλαξε την ροή της ιστορίας. Ο κινεζικής τεχνοτροπίας Ναός Ngok Son και η γέφυρα Huc, πάνω στην λίμνη, είναι τα απόλυτα σύμβολα του Ανόι ενώ ο υπέροχα διακοσμημένος «Ναός της Λογοτεχνίας” του 11ου αιώνα και το κομψό τέμπλο του «Ενός Πυλώνα” αποτελούν τα απαυγάσματα της αυστηρής Βουδιστικής παράδοσης της πόλης. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται στο πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο, με πλούσια εκθέματα, που θα μας μυήσουν στην καθημερινότητα και στην πλούσια παράδοση των διαφόρων μειονοτικών φυλών του Βόρειου Βιετνάμ. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε, σε ειδικά διαμορφωμένο θέατρο, το μοναδικό στον κόσμο θέαμα των «Μαριονεττών του νερού”, που επί 10 περίπου αιώνες αποτελούσε τον κύριο τρόπο διασκέδασης των εργατών των ορυζώνων.

Ημέρα 6η: Ανόι - Ντανάνγκ - Χόι Αν

Σήμερα θα γνωρίσουμε το διαφορετικό πρόσωπο του κεντρικού Βιετνάμ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την μοντέρνα πόλη του Ντανάγκ, το μεγαλύτερο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ, στις ακτές της Κινεζικής θάλασσας, στους πρόποδες των «Μαρμάρινων Ορέων” και τέταρτο μεγαλύτερο αστικό πυρήνα της χώρας. Επίσκεψη στο εξαιρετικό μουσείο, με τα περίφημα ευρήματα του θεοκρατικού πολιτισμού των Τσαμ, ενός ύστερου ινδουιστικού πολιτισμού, που άνθησε στην περιοχή τον 7ο αιώνα και στη συνέχεια μία στάση στη γνωστή «China Beach”, όπου αποβιβάστηκαν οι πρώτοι Αμερικανοί πεζοναύτες κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου του Βιετνάμ. Το μεσημέρι θα μας βρει στο διάσημο και γραφικό Χόι Αν, μια από τις ομορφότερες εικόνες που έχει να παρουσιάσει η χώρα. Απογευματινή ξενάγηση στο άθικτο από το πέρασμα του χρόνου παλιό πορτογαλικό λιμάνι με τις τοξωτές γέφυρες, κινεζικής επιρροής στην διακόσμηση, παγόδες, τα πορτοκαλόχρωμα ξύλινα κτίρια των εμπόρων του 16ου αιώνα, τα κινεζικά και ιαπωνικά ιερά, την γεμάτη πολύχρωμα φαναράκια αγορά της πόλης, όλα αυτά, που έκαναν την UNESCO να συμπεριλάβει το Χόι Αν στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ημέρα 7η: Χόι Αν - Χουέ

Σήμερα, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής στα υψόμετρα των ορεινών όγκων του κεντρικού Βιετνάμ, και διασχίζοντας μερικά από τα μακρύτερα τούνελ της Ινδοκίνας, συνεχίζουμε για την αυτοκρατορική πόλη του Χουέ. Βρίσκεται στην επαρχία Thừa Thiên – Huế, είναι χτισμένη δίπλα στον ποταμό Sông Hương και επί της κυβέρνησης των Nguyen αποτελούσε την επίσημη πρωτεύουσα της χώρας. Παρ’ όλες τις καταστροφές που υπέστη κατά τη διάρκεια του πολέμου, είναι γεμάτη από τις μνήμες εκείνης της χρυσής εποχής της κυριαρχίας των ισχυρών δυναστειών του κεντρικού Βιετνάμ. Κατά την ταραγμένη περίοδο του Βρώμικου Πολέμου, το Χουέ ανήκε στο Νότιο Βιετνάμ. Η πόλη αντιμετώπισε μεγάλη βία όταν στην λεγόμενη Μάχη του Χουέ, το 1968, πολλά από τα κτίριά της καταστράφηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ οι δυνάμεις των Βιετκόνγκ προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Απογευματινή περιήγηση στην επιβλητική «Ακρόπολη”, στην οποία εξέχουσα θέση έχουν και τα ερείπια της μυστηριώδους Απαγορευμένης Πόλης, η οποία, όπως και ολόκληρη η πόλη, υπέστη επίσης σοβαρές καταστροφές από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και φυσικά διατηρεί την αρχοντιά της.

Ημέρα 8η Χουέ - Σαϊγκόν

Η ξενάγηση στο ιστορικό Χουέ συνεχίζεται σήμερα το πρωί, με επίσκεψη στους διακοσμητικά λιτούς τάφους των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκιέν, λίγο πιο έξω από τα όρια της πόλης, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την απέριττη ομορφιά τους ενώ για τη συνέχεια μας περιμένει η εμπειρία μιας βαρκάδας στον «Ποταμό των Αρωμάτων” που ολοκληρώνεται με αποβίβαση στην περίφημη εν ενεργεία παγόδα Τιεν Μουν, το απόλυτο θρησκευτικό Βουδιστικό σύμβολο της Χουέ. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την μαρτυρική Σαϊγκόν, που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ, και έχει μετατραπεί σε μία υπερσύγχρονη μεγαλούπολη δυτικών προδιαγραφών, που σύρει το άρμα της αλματώδους οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά ένας περίπατος στο παλιό Γαλλικό αποικιακό κέντρο, είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιληφθούμε τον δυναμισμό αλλά και τον ταυτόχρονο ρομαντικό χαρακτήρα της πόλης.

Ημέρα 9η: Σαϊγκόν - Σπήλαια Κου Τσι - Σαϊγκόν

Η μεστή πρωινή ξενάγηση στην περήφανη όσο και τραγική πόλη, ξυπνά θλιβερές μνήμες από τις ζοφερές ημέρες του πολέμου, ωστόσο συνοδεύεται και από εικόνες πρωτοφανούς ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν τον ταξιδιώτη. Το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νότιου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου αλλά και το υπέροχο γαλλικής φινέτσας ιστορικό κέντρο με κύρια σημεία αναφοράς το Δημαρχείο, τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας και φυσικά το περίφημο κτίριο του Ταχυδρομείου, έργο του Άιφελ, κυριαρχούν στην ξενάγησή μας. Τέλος, αφού περάσουμε από το Τσολόν, την πολύβουη Κινεζική Συνοικία της πόλης, κατευθυνόμαστε στις σήραγγες του Κου Τσι, γνωστές από τον πόλεμο του Βιετνάμ και τρανή απόδειξη της ευρηματικότητας, του θάρρους και της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι μαχητές Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων από τα αμερικανικά στρατεύματα.

Ημέρα 10η: Σαϊγκόν - Κάι Μπε – Βιν Λονγκ - Αθήνα

Σήμερα θα γνωρίσουμε την περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ. Αποτελεί το νοτιότερο κομμάτι του Βιετνάμ, περιλαμβάνει 12 επαρχίες, καλύπτει 40.000 τ.χλμ. με πληθυσμό 17 εκατ. κατοίκους. Το μεγάλο «Ποτάμι των Εννέα Δράκων» προσφέρει στο αχανές δέλτα του απίθανες εικόνες στον ταξιδιώτη, με τις γυναίκες βαρκάρισσες με τα τριγωνικά καπέλα, την γραφική πόλη Μι Το, την εντυπωσιακή παγόδα Βιν Τρανγκ, τις πλωτές αγορές και τα στενά κανάλια. Θα ξεκινήσουμε από την αποβάθρα του Κάι Μπει, θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας πλοιάριο και θα μεταφερθούμε στην ομώνυμη πλωτή αγορά έχοντας έτσι την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, καθώς οι αγοραπωλησίες και οι ανταλλαγές των προϊόντων γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό σπίτι και θα μελετήσουμε τις κηπευτικές καλλιέργειες, θα γευτούμε παραδοσιακά γλυκά ενώ θα κλείσουμε την γνωριμία μας με τον ζωοδόχο ποταμό περιπλέοντας με ειδικές βάρκες τα στενά κανάλια που σχηματίζει λίγο πριν την έξοδό του στα νερά της Νότιας Θάλασσας. Τέλος στο Βιν Λονγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μία αυθεντικά «χωριάτικη» αγορά. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 11η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* & 4*: Silk Path (Ανόι), Hoi Αn (Χόι Αν), Indochina Palace (Χουέ), Rex (Σαϊγκόν).
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός της 10ης μέρας (πρωινό).
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
  • Άλλο: Διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Ντόχα (επιστροφή).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

To ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς

  • Πτήσεις με Qatar Airways Αθήνα/Ντόχα – Ανόι – Σαϊγκόν – Ντόχα /Αθήνα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο στα ξενοδοχεία)
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Ανόι στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Silk Path, στην καρδιά της πόλης, θρυλική λίμνη Χοαν Κιεμ.
  • Κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο στον όρμο του Χα Λόνγκ, με γεύμα θαλασσινών.
  • Θεαματική βόλτα με παραδοσιακό ποδήλατο-ταξί (σικλό) στα δαιδαλώδη και πολύβουα στενά της παλιάς στο Ανόι.
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Χόα Λου, την αρχαία πρωτεύουσα του Βιετνάμ και βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν), όπου θα θαυμάσουμε τα ποτάμια – σπήλαια Τούνγκ Νανγκ, σε μια παρθένα και ανέγγιχτη περιοχή…
  • Ξενάγηση στο Ανόι, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, ηγέτη του νέου Βιετνάμ, τον Ναό της Λογοτεχνίας, τη Μονόστηλη Παγόδα, την όμορφη Δυτική Λίμνη, τη Σιταντέλ, το Μουσείο Ιστορίας, το Εθνολογικό μουσείο.
  • Παρακολούθηση, στο ειδικό θέατρο, του μοναδικού θεάματος των μαριονεττών στο νερό.
  • Επίσκεψη στο μουσείο με τα ευρήματα του πολιτισμού των Τσαμ στο Ντανάνγκ.
  • Ξενάγηση στο διάσημο γραφικό Χόι Αν που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO.
  • Επίσκεψη στον τάφο-Ανάκτορο του αυτοκράτορα Μιν Μανγκ, ενός εκ των αυτοκρατόρων της δυναστείας Νγκουγιέν, που εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του σύνθεση, στην παγόδα Τιεν Μου και στην περίφημη Απαγορευμένη Πόλη, στη Χουέ.
  • Στη θρυλική Σαϊγκόν θα επισκεφθούμε το παλιό Προεδρικό μέγαρο του κράτους του Νοτίου Βιετνάμ, που είναι σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς, όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ, η Όπερα και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο.
  • Επίσκεψη στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ. Κρουαζιέρα στο Κάι Μπε με την περίφημη πλωτή αγορά και στο Βιν Λονγκ, όπου θα περπατήσουμε σε μία αυθεντική «χωριάτικη» αγορά.
  • Επίσκεψη στις σήραγγες Κου Τσι, γνωστές από το πόλεμο του Βιετνάμ.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός.

Απαραίτητα

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων διαβατηρίου, που θα έχετε μαζί σας στο ταξίδι.

 

Κρατήσεις – Πληροφορίες: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500
http://www.fastravel.gr
E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life