Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στην Αγίου Νικολάου την Κυριακή από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση σ...

Ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα λόγω εκπτώσεων μπορούν να ανοίξουν

Απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζει για την προσεχή Κυριακή  το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις Κυριακές». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στη συμβολή του πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου με την οδό  Μαιζώνος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας:

«Οι εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν ατέλειωτα ωράρια, πολλές φορές χωρίς ρεπό για εβδομάδες, παίρνοντας ψίχουλα για να ζήσουνε. Η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό που δε δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Οι αυτοαπασχολούμενοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν τους «νόμους της ζούγκλας» που έχουν νομοθετήσει  τα τελευταία χρόνια και αφορούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την οικονομική ασφυξία, με τα υπέρογκα έξοδα και χρέη από τις ατέλειωτες υποχρεώσεις, και την αναδουλειά. Οι μικροί έμποροι και όσοι βοηθάνε στην οικογενειακή επιχείρηση, περνούν όλη τη μέρα μέσα στο μαγαζί, χωρίς ελεύθερο χρόνο για την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.

Σε λίγο το μέτρο δεν θα αφορά μόνο το εμπόριο, αλλά θα γενικευτεί και σε άλλους εργαζόμενους. Θα προκληθεί ντόμινο σε κλάδους που ως σήμερα έχουν κατοχυρωμένο το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Για αυτό το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας αφορά όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις