Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο πολύ μικρός κος Μοσκοβισί

Ο πολύ μικρός κος Μοσκοβισί

του Κώστα Αγγελάκη

Η Ευρώπη ταλανίζεται από αρκετά σοβαρά προβλήματα, όπως

  • το προσφυγικό και το μεταναστευτικό,

  • η οικονομική κρίση που καραδοκεί να αναζωπυρωθεί μέσω Ιταλίας,

  • η σχέση της με την Αμερική που περνάει την κρίση της και

  • η γενικότερη στροφή των λαών προς την άκρα δεξιά, απόρροια του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Τη ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν στη γηραιά ήπειρο διάφοροι πολιτικάντηδες περιφέρονται ανά την Ευρώπη κάνοντας μικροπολιτική εξυπηρετώντας, κατά πως φαίνεται, ίδια συμφέροντα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος έχει κάνει άπειρες δηλώσεις στο παρελθόν, οι οποίες δηλώσεις έχουν μηδενικό περιεχόμενο.

Ναι, καλά το ακούσατε, είτε έχουν απολύτως μηδενικό περιεχόμενο, είτε είναι αντιφατικές με κάτι άλλο που έχει πει ο ίδιος σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα, αλλά σε διαφορετικό ακροατήριο.

Αυτή η συνήθεια αρκετών πολιτικών, να θέλουν δηλαδή να ανασκευάζουν τα λεγόμενα τους ανάλογα με τις περιστάσεις είναι συνώνυμη και εξίσου καταστροφική με τον λαϊκισμό που τους διακατέχει.

Ο πολύ λίγος, λοιπόν, Πιέρ Μοσκοβισί τι ήρθε να μας πει πριν από λίγες ημέρες?

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι

 

  • δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο,

  • δεν θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία, και

  • αυτά με τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου είναι ελαστικά που σημαίνει ότι άμα ξεχαστείτε και δεν τα κάνετε, δεν θα σας πάρουμε και το κεφάλι.

Η αντιφατικότητα του κου Πιέρ Μοσκοβισί χτύπησε "κόκκινο" όταν στην μέση των παραπάνω δηλώσεων πέταξε και ένα "pacta sunt servanda", που σημαίνει ότι "οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται".

Βγάλτε άκρη τώρα εσείς γιατί εγώ αδυνατώ.

Και για να μην παρεξηγηθώ, μακάρι να ήταν ελαστικές αυτές τουλάχιστον οι δεσμεύσεις, δηλαδή οι τελευταίες μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι χτυπάμε κόκκαλο πλέον.

Αλλά γιατί δεν πιστεύω τον κο Πιερ Μοσκοβισί?

Γιατί πιστεύω ότι ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε τις παραπάνω δηλώσεις για να βελτιώσει την θέση του σας υποψήφιος με τους σοσιαλιστές στις επερχόμενες εκλογές.

Γιατί νομίζω ότι αφού θα πιστέψουμε, και για κάποιο χρονικό διάστημα, "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" ότι θα γλυτώσουμε τα τελευταία μέτρα (βλέπε εκλογές) έναντι της επερχόμενης ανάπτυξης, ξαφνικά κάποια ευρωπαϊκή φωνή, πιο ρεαλιστική, θα μας θυμίσει τις δεσμεύσεις μας.

Γιατί πιστεύω ότι οι αγορές, που σίγουρα μας έχουν στον μεγεθυντικό φακό, θα μας τιμωρήσουν μέσω αξιολογήσεων και μελλοντικών αυξημένων επιτοκίων, αν αντιληφθούν, ότι θυσιάζετε συμφωνημένα και ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα, για να περισώσετε ότι περισσότερο από την καταρρέουσα δημοτικότητα σας.

Γιατί πιστεύω ότι θα χρεώσετε το λαό μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, μέσω της αύξησης των επιτοκίων που θα χρεωθούμε, προκειμένου να αναβάλετε προσωρινά (και μέχρι τις εκλογές) συμφωνημένα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο λαός λοιπόν θα πληρώσει την προεκλογική σας εκστρατεία, αυτό ακριβώς θα συμβεί, και το χειρότερο από όλα είναι ότι ούτε θα το καταλάβει ποτέ.

www.costasaggelakis.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις