Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: O αριστούχος των πανελληνίων Ανδρέας Μαστρονικολής, με δυο γονείς γιατρούς, δεν θα γίνει γιατρός...

Πάτρα: O αριστούχος των πανελληνίων Ανδρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Παρά την επιτυχία του στις πανελλήνιες θα πάρει τον δρόμο για το εξωτερικό

Ο Ανδρέας Μαστρονικολής είναι αριστούχος των φετινών πανελληνίων εξετάσεων και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.085 μόρια. Ο ίδιος εργάστηκε σκληρά, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, για να υλοποιήσει το όνειρό του, που είναι να σπουδάσει φυσική.

Παρά το γεγονός ότι έχει δύο γονείς γιατρούς, πολύ γνωστούς στην Πάτρα, ο ίδιος αγαπά τη φυσική. Πατέρας του είναι ο αναπληρωτής Καθηγητής  ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Νίκος Μαστρονικολής και μητέρα του η πυρηνική γιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

«H χρονιά  ήταν δύσκολη. Διάβαζα αρκετές ώρες. Κάποιες  ημέρες έφτανα και τις δέκα, άλλες μέρες ήταν λίγο λιγότερες. Η δυσκολία ήταν ότι πρέπει να διαβάσεις και να μάθεις συγκεκριμένη ύλη σε συγκεκριμένο χρόνο. Έπαιρνα κάποιες ανάσες και έβγαινα, αλλά όχι καθημερινά», λέει ο Ανδρέας στο thebest.gr

Eίναι το μόνο από τα τρία παιδιά της οικογένειας που δεν θα ακολουθήσει την ιατρική. Ο μεγάλος γιος σπουδάζει ιατρική στο Ηράκλειο και η κόρη που τελειώνει το Λύκειο, θέλει επίσης να γίνει γιατρός.

Η μητέρα του Άννα Μαστοράκου αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr πως ο Ανδρέας «αγωνίστηκε πολύ σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια, με πολύ διάβασμα και αφοσίωση στο πεδίο του.  Είναι ένα παιδί με ερευνητική σκέψη και μας είχε δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει η Φυσική και ιδιαίτερα η αστροφυσική και η σωματιδιακή φυσική. Οπότε κάναμε κι εμείς παράλληλα μια μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν  και πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία θα τον δέχονταν. Ο Ανδρέας εκτός από τον αγώνα του για τις πανελλήνιες , επιπρόσθετα προετοιμαζόταν και γι αυτό, για να λάβει το αγγλικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας κλπ. Τελικά έγινε δεκτός από δύο πανεπιστήμια της Αγγλίας».

Ο Ανδρέας θα επιλέξει σε ποιο από τα δύο θα φοιτήσει και σύντομα θα ετοιμάσει βαλίτσες για το εξωτερικό, για να αφοσιωθεί σε αυτό το «μαγικό» ερευνητικό πεδίο.

«Είναι ένα αντικείμενο που διέπεται από μαθηματικές αρχές, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβεις. Ουσιαστικά έχει να κάνει και με τη διάσταση από πού ξεκίνησαν όλα και αυτό με μαγεύει. Επιλέγω πανεπιστήμιο του εξωτερικού όχι γιατί δεν είναι καλό το ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά γιατί σε χώρες του εξωτερικού σε ψάχνουν, δεν ψάχνεις εταιρείες και εξασφαλίζεις πιο γρήγορα επαγγελματική αποκατάσταση».

Στις 10 Σεπτεμβρίου ταξιδεύει για Αγγλία και ανυπομονεί να ξεκινήσει τη νέα ζωή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις