Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ανδραβίδα το ελικόπτερο έρικσον – Γιατί το προτιμούν στην πυρόσβεση και ποιοι μπαίνουν μέσα

Στην Ανδραβίδα το ελικόπτερο έρικσον – Γ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σε αναμονή για ένα ακόμα ελικόπτερο και δύο καναντέρ στην Ανδραβίδα


Στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας βρίσκεται το ελικόπτερο έρικσον όπως πληροφορείται το thebest.gr, στο πλαίσιο των μέτρων της αντιπυρικής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Την ίδια ώρα αναμένεται η έλευση ενός ακόμα ελικοπτέρου και δύο καναντέρ. Τα εναέρια μέσα στην αντιμετώπιση μεγάλων και δύσκολων πυρκαγιών παίζουν σημαντικό ρόλο και πολλές φορές όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλά περιστατικά, η μη επάρκειά τους δημιουργεί προβλήματα.

Τα ελικόπτερα έρικσον ενοικιάζονται από το εξωτερικό και είναι από τα πιο ακριβά πτητικά μέσα πυρόσβεσης. Ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να απογειωθούν άμεσα, σε πολύ λίγα λεπτά, να πάρουν νερό από λίμνες, ποτάμια, ακόμα και δεξαμενές, λόγω του μικρού σε σχέση με εναέρια, μεγέθους τους. Ο ανεφοδιασμός τους γίνεται σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν πιο στοχευμένες ρίψεις, σε δύσβατα σημεία και από χαμηλό ύψος , με αποτέλεσμα να βοηθούν πολύ στην προσπάθεια μη επέκτασης της φωτιάς.

Στο ελικόπτερο έρικσον μπαίνουν δύο πιλότοι, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες. Συνήθως είναι Καναδοί, Σουηδοί, Νορβηγοί. Μαζί τους επιβιβάζεται ένας μεταφραστής και ο μηχανικός συντηρητής.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr φέτος ενοικιάζονται τέσσερα έρικσον, για όλη τη χώρα , εκ των οποίων το ένα έχει βάση την Ανδραβίδα . Πέρυσι ήταν συνολικά τρία (πανελλαδικά).

Επίσης το έργο της δασοπυρόσβεσης θα ενισχυθεί φέτος και από τα super puma της πυροσβεστικής και θα προστεθούν στα πεζετέλ, τα καναντέρ, τα σινούκ κ.α.

Πάτρα: Παρόντες και φέτος οι εθελοντές πυροσβέστες ... - The Best News

 

Σε πλήρη εξέλιξη οι περιπολίες στην Δυτική Ελλάδα

 

Η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη από την 1η Μαΐου και ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι περιπολίες εξηγεί στο thebest.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος. Παράλληλα παρακολουθείται η εξέλιξη των εργασιών πρόληψης και προετοιμασίας, από τους Δήμους και τους άλλους φορείς. Ο κ. Πετρούτσος έχει ζητήσει από τους Διοικητές των νομών ευθύνης του (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) να τον ενημερώσουν για το πού βρίσκονται από τους Δήμους , κλπ οι εργασίες αποψίλωσης, καθαρισμού δρόμων κλπ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις