Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Πάτρας ξεκαθαρίζουν τι προβλέπεται για τις εγγραφές μαθητών στα σχολεία

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Πάτρας ξεκαθ...

Διαβάστε αναλυτικά

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής τους για τις εγγραφές μαθητών (1/5/2018) και μετά από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψή των δασκάλων και νηπιαγωγών της Πάτρας σχετικά με άτυπες οδηγίες της διοίκησης που θέτουν φραγμούς στις εγγραφές όλων των μαθητών στο σχολείο της γειτονιάς τους, ξεκαθαρίζουν μια σειρά από προαπαιτούμενα και δίνουν κατευθυντήριες στον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί ξεκαθαρίζουν:

  • Οι συνάδελφοι Διευθυντές των σχολείων και οι Προϊσταμένες/οι Νηπιαγωγείων οφείλουν να εγγράψουν όλους τους μαθητές που ανήκουν στα όρια του σχολείου τους (Π.Δ. 79, άρθρο 7, παρ. 4). Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα στέγης όλοι οι μαθητές πρέπει να φοιτήσουν στα σχολεία της γειτονιάς που κατοικούν.

  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνονται προεγγραφές ή προσωρινές εγγραφές. Κάτι τέτοιο δε προβλέπεται από τη νομοθεσία. Το μόνο που προβλέπεται είναι η μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο μετά τις εγγραφές με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από γνώμη της τριμελούς επιτροπής, το οποίο δεν πρέπει να γίνει.

  • Η Διοίκηση, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα στέγης, δεν πρέπει να προχωρήσει σε μετακινήσεις μαθητών, αλλά να επιτρέψει σε όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Οι οδηγίες προς Διευθυντές για προεγγραφές προετοιμάζουν το έδαφος για συρρίκνωση τμημάτων και εκπαιδευτικών, δηλαδή οικοδομείται πλήρης υποταγή στη λογική των μνημονίων και πλήρης εφαρμογή των όρων τους.

  • Κανένας συνάδελφος Διευθυντής ή Προϊστάμενος σχολικής μονάδας, καθώς και κανένας Σχολικός Σύμβουλος δεν έχει λόγο και όφελος να συμμετάσχει στην Τριμελή Επιτροπή, που προβλέπει το Π.Δ. 79/2017, η οποία θα λειτουργήσει ως κόφτης μαθητών στα σχολεία και κατ΄ επέκταση ως κόφτης θέσεων εργασίας συναδέλφων και μηχανισμός δημιουργίας πολυπληθών τμημάτων. Αγώνας δικός μας είναι η μείωση των μαθητών ανά σχολική τάξη και η φοίτηση κάθε παιδιού στο σχολείο της γειτονιάς του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις