Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φτιάξτε και εσείς ένα τρισδιάστατο παιχνίδι - Δείτε πως

Φτιάξτε και εσείς ένα τρισδιάστατο παιχν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με βασικές γνώσεις

Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί από ομάδες αλλά ακόμη και ένα άτομο, έχοντας ακολουθήσει διαδικασίες δημιουργίας πολύ διαφορετικές από εκείνες που είθισται να συναντώνται στον χώρο. Ο κύριος λόγος που πλέον είναι τόσο εύκολο κάποιος να φτιάξει ένα παιχνίδι, είναι η εξέλιξη που έχουν τα τελευταία χρονικά οι game engines του εμπορίου όπως οι Unity, Unreal Engine, GameMaker κ.α.

Οι συγκεκριμένες engines προφέρονται συνήθως δωρεάν με εξτρά κόστoς σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. αν σκοπεύετε να κάνετε publish ένα video game προς πώληση). Καλό θα είναι ωστόσο και για την ανάπτυξη των scripts κάθε παιχνιδιού, να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις C#.

Οι μηχανές ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών προσφέρουν περιβάλλοντα τα οποία διευκολύνουν κατά πολύ διάφορες λειτουργίες τις οποίες χρειάζονται τα games. Τέτοιες λειτουργίες αφορούν στους χειρισμούς της κάμερας, στα physics, τα collisions ή animations 2D και 3D.

Κάθε engine περιλαμβάνει κάποια βασικά assets τα οποία έχουν κατασκευαστεί (από developers) ενώ κάποια άλλα πωλούνται έναντι μικρού αντιτίμου.

Όσον αφορά στη δημιουργία γραφικών που θα χρησιμοποιηθούν σε μία game engine, για 3D γραφικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Blender, Poser, Daz3d και 3DS Max, κ.α. Γενικά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές - προτάσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Στη δημιουργία βίντεο συναντάμε τα Adobe Premiere κ.α. Όσο για τον ήχο, υπάρχει Free Software όπως το Audacity που για αρχή θα σας φανεί αρκετά εύχρηστο, αλλά και ακόμη πιο εξειδικευμένο όπως είναι το Adobe Audition.

Στην Ελλάδα είναι αρκετά άτομα τα οποία έχουν γνώσεις σε όλες τις προαναφερθείσες ειδικότητες, παρόλα αυτά λίγοι το τολμούν. Στο Internet υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το game development και πλέον γίνονται και εγχώρια πολύ αξιόλογες κινήσεις είτε ατομικά είτε συλλογικά. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει είναι θέληση και επιμονή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις