Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγγιξε τα 10 Μποφόρ ο άνεμος στο Ρίο! Κλειστό για απόψε το πορθμείο – Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα

Άγγιξε τα 10 Μποφόρ ο άνεμος στο Ρίο! Κλ...

Ο σταθμός στο Ρίο, κατέγραψε ανέμους 93.3 χιλιομέτρων ανά ώρα

Κλειστό θα παραμείνει και το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα το Ρίο - Αντίρριο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Χαρακτηριστικό των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο στενό του Ρίου – Αντιρρίου, αποτελεί το γεγονός ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ρίο, κατέγραψε στις 2.37 το μεσημέρι της Κυριακής, ανέμους 93.3 χιλιομέτρων ανά ώρα, δηλαδή 9.87 Μποφόρ!

Να σημειωθεί ότι σε ανέμους 9 Μποφόρ τα κύματα που σηκώνονται στη θάλασσα αγγίζουν τα έξι μέτρα, με πυκνό αφρό που «σπάνε» και «διπλώνουν».

Θυελλώδεις άνεμοι στη Δυτική Ελλάδα - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο - Ισχυροί άνεμοι και περιορισμοί στις διελεύσεις από τη Γέφυρα - ΒΙΝΤΕΟ

Το πορθμείο παραμένει κλειστό από νωρίς το πρωί και κατά συνέπεια δεν εκτελούνται δρομολόγια των πλοίων.

Την ίδια ώρα και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης" γίνεται κάτω από περιορισμούς.  Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση στο διαδικτυακό ιστότοπο gefyra.gr, «απαγορεύεται η διέλευση σε δίκυκλα, τροχόσπιτα, κενά οχήματα με υψηλές πλευρές  Με προσοχή η διέλευση των λοιπών οχημάτων».

Το πρωί της Δευτέρας και βάσει των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στο στενό, θα αποφασιστεί πότε θα επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή.

Δείτε τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού στο Ρίο:

Κοπάζουν οι άνεμοι, έρχεται σκόνη και βροχή

Πάντως από την Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων στην Δυτική Ελλάδα, ωστόσο θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία της η αφρικανική σκόνη.

Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νοτιά.

Πιο αναλυτικά για την Δευτέρα στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, τη Δυτική Στέρεα και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται  αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση τη νύχτα.

Οι άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κέλσιου. Στα ηπειρωτικά η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις