Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ισχύ ο συναγερμός για τις φωτιές στην Ηλεία προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές- Κάηκαν σπίτια στην Σκυλλουντία -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε ισχύ ο συναγερμός για τις φωτιές στην...

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

 

Προηγούμενη Ενημέρωση:

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Όμως, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Όμως, όπως σημειώνει, «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, ο δήμαρχος προσθέτει ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νωρίτερα

Ανεξέλεγκτη είναι η μεγάλη φωτιά η οποία καίει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής, στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Ήδη στο χωριό Σκιλλουντία κάηκαν τα πρώτα σπίτια.

Λίγη ώρα νωρίτερα, με απόφαση του δήμου εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν στην πλατεία του χωριού για ασφάλεια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας ενισχύονται συνέχεια.

Ειδικότερα, αυτή την στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Με πληροφορίες από το ilialive.gr

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Φρίξα Ηλείας. Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να καίει στην περιοχή της Σκιλλουντίας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε ο αρχαιολογικός χώρος

Για την κατάσβεση επιχειρούν οχήματα από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά.

Νωρίτερα

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στη κοντά στην Φρίξα της Ηλείας. Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις και επιτόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 12 οχήματα και περίπου 30 άνδρες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Όπως μεταδίδει το ilialive.gr, ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

 

Νωρίτερα

Μεγάλη πυρκαγιά η οποία καίει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής, στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  του patrisnews.comστην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις