Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επισκευάζεται το δεύτερο στέγαστρο αμιάντου στο εμπορικό τμήμα του παλιού λιμανιού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επισκευάζεται το δεύτερο στέγαστρο αμιάν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ξεκίνησαν εργασίες από τον ΟΛΠΑ

Σκαλωσιές διακρίνει κανείς, κατα μήκος όλου του 2ου στεγάστρου αμιάντου στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού. Έλεγχοι για την στατικότητά του έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και αναμένεται σταδιακά να ξεκινήσει η αντικατάσταση των αμιαντοφύλλων που συνθέτουν την οροφή του.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ Νικο Κοντοέ ο οποίος επιβεβαίωσε την έναρξη των εργασιών. Αρχικά έχουν γίνει κάποιες πρώτες ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου - το οποίο εξάλλου έχει ελεγχθεί και στο παρελθόν και έχει κριθεί στατικά επαρκές. Στη συνέχεια και μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει σταδιακά και η αντικατάσταση των αμιαντοφυλλων που συνθέτουν την οροφή του 2ου στεγάστρου, με χάλκινο ακίνδυνο υλικό.

Στα μέσα του 2019 θα ολοκληρωθεί το συνολικό έργο με αισθητικές παρεμβάσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο και τις προδιαγραφές ασφάλειας για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που κινούνται περιμετρικά του λιμανιού, με εκείνες που έγιναν για την απομάκρυνση των θραυσμάτων τσιμέντου και αμιάντου από το στέγαστρο που κατέρρευσε στις αρχές του Αυγούστου του 2017.

Ο αμίαντος που έχει απαγορευτεί πλέον λόγω σύνδεσης του υλικού με καρκινογενέσεις, στο πρόσφατο παρελθόν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Στις 4 Αυγούστου του 2017, ενας Αλγερινός έχασε τη ζωή του από την κατάρρευση του στεγάστρου που βρίσκεται δυτικά του μόλου της οδού Αγ. Νικολάου, ενώ η ξαφνική πτώση του άφησε ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης αμιάντου και τσιμέντου να αιωρείται για αρκετή ώρα στην παραλιακή της Πάτρας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο αμίαντος προκαλεί αμιάντωση, καρκίνο του πνεύμονα,του λάρυγγα,του στομάχου και του εντέρου. Στις ευνομούμενες χώρες έχουν φροντίσει να απομακρύνουν με ειδική διαδικασία τις πλάκες αμιάντου και να αντικατασταθεί από άλλα σύγχρονα και ακίνδυνα υλικά.

Εάν συμβεί έκτακτο γεγονός όπως σεισμός ή κατάρρευση θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα Ν ιμάτια του αμιάντου που είναι αόρατα λόγω των πολύ μικρών διαστάσεων και βοηθούντος και του ανέμου μπορούν να διασκορπιστούν και να εισπνευσθούν από τους πολίτες, με οδυνηρές συνέπειες ιδιαίτερα για τους καπνιστές. Εννοείται ότι οι βλαπτικές αυτές επιδράσεις χρειάζονται αρκετά χρόνια για να εκδηλωθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις