Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είδαμε στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών - Τα συν και τα πλην της φετινής διοργάνωσης

Τι είδαμε στην παρέλαση του Καρναβαλιού ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Κυρίαρχο στοιχείο φέτος ήταν σίγουρα ο αυθορμητισμός

Η παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών για το 2018 πέρασε από χθες το μεσημέρι στην ιστορία. Μετρήσαμε τα συν της χθεσινής καρναβαλικής ημέρας και ορισμένα στοιχεία στα οποία θα χρειαζόταν ίσως μια παρέμβαση για να γίνει ακομη πιο ενθουσιώδες το κλίμα στη χθεσινή γιορτή.

Πάτρα: Άψογοι οι Μικροί που νίκησαν τον κακό μας τον καιρό– Πολύχρωμη παρέλαση χαράς κι αισιοδοξίας- ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Η παρέλαση των μικρών φέτος χαρακτηρίστηκε σίγουρα από την απόφαση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής για συμμετοχή πολλών παιδιών και των συνοδών τους στην παρέλαση.

Ο καιρός μέχρι τις 10.45 το πρωί είχε απογοητεύσει όσους είχαν ετοιμαστεί για να λάβουν θέσεις στην εκκίνηση της πλατείας Ομονοίας. Είναι χαρακτηριστικό οτι 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη της παρέλασης μόλις 500 περίπου άτομα βρίσκονταν στα καταστήματα της περιοχής ή με τις ομπρέλες κάτω από τα υπόστεγα καθώς η  βροχή ήταν καταρρακτώδης.

Οι υπόλοιποι περίμεναν με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό είτε στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητά τους. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι η βροχή δεν θα σταματήσει και δεν ξεκίνησαν καν για το κέντρο της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό οτι 5 πληρώματα (ο αριθμός προκύπτει από ανεπίσημη πληροφόρηση) ενημέρωσαν οτι ακυρώνουν την τελευταία στιγμή την παρουσία τους στο καρναβάλι λόγω των καιρικών συνθηκών.

 

Οι περισσότεροι όπως φάνηκε περίμεναν στο και ένα... να σταματήσει η βροχή για να ξεχυθούν στους δρόμους.

Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός οτι μέσα σε ένα τέταρτο στην Γούναρη και περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας επικρατούσε το αδιαχώρητο από παιδιά και γονείς που έφθαναν ξέπνοοι για να πάρουν τις θέσεις τους.

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ η παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού των Μικρών- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Ο καιρός υποκλίθηκε στους μικρούς καρναβαλιστές της Πάτρας - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της παρέλασης

Ο καιρός έκανε τελικά το χατήρι στους μικρούς καρναβαλιστές και επί μιάμιση ώρα που διήρκησε η παρέλαση δεν έριξε σταγόνα. Οι ουρανοί άνοιξαν και πάλι την ώρα που έμπαιναν στην πλατεία Γεωργίου τα τελευταία άρματα των σοκολατοριχτών.

Στα συν της φετινής χρονιάς, ο αυθορμητισμός που κυριάρχησε, ο μειωμένος σχετικά αριθμός ενηλίκων-συνοδών που έδωσε χώρο στα παιδιά να βγουν μπροστά στην παρέλαση, στους φωτογράφους και τις κάμερες. Έτσι φέτος δεν παρατηρήθηκε - τουλάχιστον όχι με την έκταση προηγούμενων ετών - το φαινόμενο οι φωτογραφικές και τηλεοπτικές κάμερες να κατακλύζονται από πολυπληθείς ομάδες ενηλίκων που συνόδευαν ένα ή δυο παιδιά.

 

Θετικά σχολιάστηκε επίσης το γεγονός οτι τα άρματα του δήμου παρεμβάλονταν ανάμεσα στα πληρώματα και δεν παρέλασαν όλα μαζί στην αρχή, όπως συμβαίνει στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Σε συνδυασμό και με τα άρματα των πληρωμάτων δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

 

Επίσης, οι καλοραμένες στην πλειοψηφία τους και οικονομικές στολές .

 

Στα αρνητικά και πάλι η μουσική. Τείνει να γίνει... παράδοση η καρναβαλική...ησυχία στην οδό Γούναρη. Η μουσική στα ηχεία δυναμώνει κοντά στη διασταύρωση με την Κορίνθου και μέχρι την πλατεία Γεωργίου.

Οι δε επιλογές για τα τραγούδια της παρέλασης κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να αλλάξουν. Το ροζ μπικίνι, η γιάνκα, η μπε Λιλύ και τα συναφή παιδικά ακούσματα είναι πλέον παρωχημένα. Υπάρχουν πολλά άλλα παιδικά τραγούδια που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν την παρέλαση και να δώσουν ώθηση στα παιδιά να χορέψουν και να διασκεδάσουν πολύ περισσότερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις