Και το καρναβάλι αρχίζει! Στα χέρια του δημάρχου το λάβαρο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πατρινό Καρναβάλι 2019

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Πάτρα

20/01/2018 16:35

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Η τελετή έναρξης του καρναβαλιού μέσα από 47 φωτογραφίες
Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι - Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης στην Πλατεία Γεωργίου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ- ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΑΛΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕ ΤΑ «ΒΑΣΙΚΑ»)
Και το καρναβάλι αρχίζει! Στα χέρια του δημάρχου το λάβαρο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Πάτρα
 

Σε καρναβαλικούς εορταστικούς ρυθμούς συντονίστηκε η πόλη από το πρωί του Σαββάτου με την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη, που με τον γνωστό περιπαιχτικό του τρόπο και με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο και ακολουθώντας τη διαδρομή:Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος κατέληξε στο Δημαρχείο Πατρών για την πανηγυρική παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων.

Όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού – ΔΕΙΤΕ LIVE

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο τελάλης, πλαισιωμένος από τη συνοδεία του (πρόεδρος, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», μέλη της Γνωμοδοτικής και του Πατρινού Καρναβαλιού και καρναβαλιστές) διαλαλώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης της μεγάλης γιορτής στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και προσκαλώντας τον κόσμο στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου τους περίμεναν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Kατερίνα Γεροπαναγιώτη κ.α.

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ- ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΑΛΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕ ΤΑ «ΒΑΣΙΚΑ»)

Σε κλίμα γενικής ευθυμίας και ευχών, όπως προστάζει το έθιμο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο. Μέλη της Δημοτικής Μουσικής παιάνισαν γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και σκοπούς, ενώ η παραδοσιακή γλυκιά πινελιά της σοκολάτας συνόδευσε την παράδοση του λαβάρου μέσω σοκολατορίψεων από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες».

Από τις πιο εύθυμες και γνήσια αποκριάτικες στιγμές της παράδοσης του λαβάρου ήταν η παρουσία της Χορωδίας και μουσικών του Συλλόγου Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», οι οποίοι επιφύλαξαν μια έκπληξη για τον Δήμαρχο.

Η Παρλάτα των Λευκάδιων στο Δήμαρχο για το τρένο, τις λακκούβες και τα συσσίτια...

Απέδωσαν με στίχους της Ρένας Πάλμου Κόκκινου και με μουσική από το παραδοσιακό τραγούδι «Εις τον αφρό της θάλασσας» μια καρναβαλική παρλάτα την οποία απέδωσαν με το δικό τους παραδοσιακό χρώμα. Οι στίχοι ήταν εναρμονισμένοι στην επικαιρότητα αλλά και στη διαχρονία του αποκριάτικου πνεύματος:

Το γλέντι του Καρναβαλιού ο δήμαρχος αρχίζει

Υψώνει και το Λάβαρο την έναρξη Ορίζει ( δις )

Άντε Λεβέντη Δήμαρχε Δώσε και το- Σινιάλο

να ξεφαντώσει η Πάτρα μας να πάμε κιένα μπάλο ( δις )

Τις έννοιες τώρα πέταξε , στην άκρη και τα άγχη

έπειτα απ’ την αποκριά δως στο ΔΣ τη μάχη ( δις )

Είσαι πουλί σαν περπατάς χιλιόμετρα σαν κάνεις .

μα στις πεζοπορίες σου πρώτος στο τέρμα φτάνεις ( δις )

Το τραίνο μη σ΄ απασχολεί είναι μεγάλη έννοια

εσύ που έχεις τα μαλλιά θε ναχείς και τα χτένια ( δις )

Στέναζαν τα αυτοκίνητα απ’ τις πολλές λακκούβες

έξυπνα τα κατάφερες να μην υπάρχουν γούβες ! ( δις )

Συσσίτια διοργάνωσες μ αγάπη και συμπόνια

για μετανάστες κι άνεργους στης κρίσης μας τα χρόνια ( δις )

Πρόσεχε όμως Δήμαρχε όταν γυρνάς τις πλάτες

γιατί πολλοί κυκλοφορούν ολοχρονίς με μάσκες ( δις )

Ετοιμαστείτε όλοις σας στα καρναβαλικά σας

νάν΄’ η γιορτή πανέμορφη – βάλτε τα δυνατά σας ( δις )

Οι Λευκαδίτες σήμερα χαρίζουν την καντάδα

στα πλαίσια του καρναβαλιού για νάχει νοστιμάδα ( δις )

Ρεφραίν : Γιαλό γιαλό πηγαίναμε - ερχόμαστε σου λέγαμε

Γιαλό να πας ,γιαλό να βρεις τα λόγια μας ,μην αγνοείς ( δις )

Η επίκαιρη καρναβαλική παρλάτα και η μουσική της απόδοση στο ύφος της καντάδας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους.

Ήταν η πρώτη πράξη της φετινής καρναβαλικής περιόδου και ταυτόχρονα η κατάλληλη προθέρμανση του καρναβαλικού κλίματος για τη βραδινή τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου επιφυλάσσοντας τα καλύτερα στον ένα μήνα πλην δυο μέρες και νύχτες, που θα ακολουθήσει.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα - Παραδόθηκε το λάβαρο στο δήμαρχο Πατρέων - ΦΩΤΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κάλεσε όλους τους Πατρινούς να κατέβουν το βράδυ στις 20.30 στην πλατεία Γεωργίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Όλα είναι έτοιμα και η πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας περιμένει να υποδεχτούμε όλοι μαζί τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

Δείτε φωτογραφίες από τον Δήμο Πατρέων

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 20/01/2018 16:35

Τυπώθηκε: 20/03/2019 05:53

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/472742

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Αποκαλυπτήρια" για το νέο Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου - Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην Μωρέα- ΦΩΤΟ "Αποκαλυπτήρια" για το νέο Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου - Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην Μωρέα- ΦΩΤΟ
Έκλαιγε και φώναζε "Θέλω τον μπαμπά μου" το κοριτσάκι πριν το πετάξει από τον πέμπτο όροφο η μητέρα του Έκλαιγε και φώναζε "Θέλω τον μπαμπά μου" το κοριτσάκι πριν το πετάξει από τον πέμπτο όροφο η μητέρα του
Παραιτήθηκε από την Παναχαϊκή ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος Παραιτήθηκε από την Παναχαϊκή ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος
"Ξεκατινιάστηκαν"... διαδικτυακά Βασίλης Ζούλιας- Βίκυ Χατζηβασιλείου για ένα μίνι φόρεμα! "Ξεκατινιάστηκαν"... διαδικτυακά Βασίλης Ζούλιας- Βίκυ Χατζηβασιλείου για ένα μίνι φόρεμα!
Πάτρα: Νεκρή η 52χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Νεκρή η 52χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Έσβησε ξαφνικά στα 53 του ο Ιωσήφ Κρεμμύδας Πάτρα: Έσβησε ξαφνικά στα 53 του ο Ιωσήφ Κρεμμύδας
"Πόλεμος" Σπύρου Στεργίου με αρτοπώλες με φόντο την χθεσινή απεργία: "Τιμωρήστε τους" "Πόλεμος" Σπύρου Στεργίου με αρτοπώλες με φόντο την χθεσινή απεργία: "Τιμωρήστε τους"
Νίνο: Η φωτογραφία του πρώην πεθερού του, Γιώργου Βαρδινογιάννη, που ανέβασε στο instagram! Νίνο: Η φωτογραφία του πρώην πεθερού του, Γιώργου Βαρδινογιάννη, που ανέβασε στο instagram!
Πάτρα ΤΩΡΑ:  Γυναίκα έπεσε από πολυκατοικία- Τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάτρα ΤΩΡΑ: Γυναίκα έπεσε από πολυκατοικία- Τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Πάτρα: Τροχαίο στην Αγυιά  με έναν τραυματία - ΦΩΤΟ Πάτρα: Τροχαίο στην Αγυιά με έναν τραυματία - ΦΩΤΟ