Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιπολίες στο λιμάνι και με ιδιωτικά οχήματα ελλείψει υπηρεσιακών - Τι ειπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Περιπολίες στο λιμάνι και με ιδιωτικά οχ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Παρουσία του Γ.Γ. Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών

Το ζήτημα του μεταναστευτικού που εντείνεται στο λιμάνι της Πάτρας απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο Λιμεναρχείο της Πάτρας μεταξυ εμπλεκομένων αρχών και φορέων και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου.

Συμμετείχαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητή Λιμενικού Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Κοντομάρης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Δυτικής Ελλάδας και Αχαΐας  Αδαμάντιος Μητρόπουλος και Νίκος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Απόστολος Μαρτζάκλης,ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Λιμένα Πατρών Δημήτρης Κωλέτσος, ο Nαυτιλιακός Πράκτορας Γιώργος Τελώνης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε το πρόβλημα το οποίο μεγαλώνει καθημερινά, καθώς ολοένα και αυξανεται ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην παραλιακή της Πάτρας και εφορμούν στο νέο λιμάνι.

Ζητήθηκε μάλιστα η ενίσχυση του αριθμού των λιμενικών στο λιμάνι της Πάτρας καθώς και η ενίσχυση των υπηρεσιακών οχημάτων για τις περιπολίες και την αποτροπή των μεταναστών από τη λάθρα επιβίβαση στα φορτηγά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως πληροφορείται το thebest.gr τα οχήματα δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να γίνονται περιπολίες και από ιδιωτικά οχήματα στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

O κ. Τζανέτος Φιλιππάκος δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί των παραμέτρων και των αιτημάτων που τέθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου και πως θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και ακόμα καλύτερος έλεγχος στο λιμάνι, όπως και η ενόσχυση της συνεργασίας των εμπλεκομένων σωμάτων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις