Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΤΟΣΟ κοστίζει μια εκδρομή στα Καλάβρυτα –Είναι τελικά ακριβό σπορ το σκι;

ΤΟΣΟ κοστίζει μια εκδρομή στα Καλάβρυτα ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Τις ημέρες των Γιορτών είναι ο νούμερο ένα προορισμός της Αχαΐας

Το ρεκόρ που έσπασε το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ανήμερα τα Χριστούγεννα κόβοντας 10.000 εισιτήρια για τους αναβατήρες καταδεικνύει πόσο δημοφιλής προορισμός έχουν γίνει πλέον τα ορεινά της Αχαΐας για τους λάτρεις του σκι. Δείχνει παράλληλα ότι αρκετοί συμπολίτες αλλά και γενικότερα Έλληνες ασχολούνται με το σκι, ένα σπορ που είναι εξαιρετικά «παρεξηγημένο» στην χώρας μας καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως ακριβό.

Στην πραγματικότητα όμως εάν οργανωθείς σωστά, σχεδιάσεις τις εξορμήσεις σου νωρίς και κλείσεις εγκαίρως εξοπλισμό ή εκπαιδευτή, τότε διαπιστώνεις ότι υπάρχουν προσφορές για όλα τα βαλάντια.

Αρχίζοντας από τα βασικά, το μόνο που θα χρειαστεί ένας αρχάριος να αγοράσει είναι η αδιάβροχη φόρμα οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα περίπου 60 ευρώ και ένα καλό μπουφάν για χιόνια το οποίο με τις κατάλληλες προδιαγραφές ξεκινά από τα 100 ευρώ.

Από εκεί και πέρα η διαδρομή από την Πάτρα μέχρι τα Καλάβρυτα (μετ’ επιστροφή) θα σας κοστίσει (από τη Νέα Εθνική Οδό) 10,6 ευρώ για τα διόδια και περίπου 25 ευρώ για τις βενζίνες σας. Άρα με συνολικά 35 ευρώ μια παρέα μπορεί να πάει και να επιστρέψει μοιράζοντας τα έξοδα.

Εάν είστε μόνος ή δεν έχετε μεταφορικό μέσο υπάρχουν και λεωφορεία που κάνουν τη διαδρομή. Η τιμή της απλής μεταφοράς είναι περίπου στα 12 ευρώ, μαζί με εισιτήριο για τα αναβατόρια φθάνει στα 25 ευρώ και μαζί με τον εξοπλισμό του σκι στα περίπου 35 ευρώ.

Εάν τελικά επιλέξετε να πάτε μόνοι σας μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό στα Καλάβρυτα. Μέσα στο χωριό το πλήρες σετ με τα χιονοπέδιλα και τα μπατόν κυμαίνεται στα 10 με 12 ευρώ, εάν το έχετε κλείσει εγκαίρως θα βρείτε. Πάνω στο χιονοδρομικό το σετ θα είναι ακριβότερο.

 

 

Εάν τώρα θέλετε να το πάρετε από την αρχή, όπως μας εξηγεί ο διευθυντής της σχολής εκμάθησης  σκι  και snb 4 Seasons Outdoor του Χ.Κ Καλαβρύτων, Κώστας Κακκαβάς, θα χρειαστείτε 3 με 4 μαθήματα για να αρχίσετε να αυτονομείστε και να κινείστε μόνοι στην πίστα των αρχαρίων.

Τα μαθήματα κοστίζουν από 15 ευρώ για μικρά γκρουπ και φθάνουν μέχρι τα 35 ευρώ το ιδιαίτερο. Υπάρχουν όμως και ειδικές τιμές για σχολεία που φθάνουν στο βουνό με λεωφορείο με την τιμή του μαθήματος να ξεκινά από τα 5 ευρώ.

Όταν πλέον μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας και να απολαμβάνεται μια βόλτα με τα χιονοπέδιλά σας θα χρειαστείτε μια κάρτα για την πίστα των αρχαρίων η οποία κοστίζει 5 ευρώ την ημέρα. Για την πίστα των προχωρημένων το κόστος της κάρτας είναι 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 τα Σαββατοκύριακα.

 

 

«Εάν μια παρέα ή μια οικογένεια με τα παιδιά της οργανώσουν το ταξίδι τους και την ενασχόλησή τους με το σκι ή το σνόουμπορτ εγκαίρως μπορεί να τους έρθει αρκετά οικονομικά. Τα Καλάβρυτα και η Αχαΐα βρίσκονται επιτέλους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η κίνηση έχει αυξητικές τάσεις. Η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα κόπηκαν 10.000 εισιτήρια στο Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Αναπτύσσεται συνεχώς και παραμένει ανταγωνιστικό χωρίς καμία βοήθεια από τις κυβερνήσεις ή άλλα προγράμματα σε αντίθεση με τον Παρνασσό και άλλους αντίστοιχους προορισμούς», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Κακκαβάς.

Ανταγωνιστικές παραμένουν οι τιμές και γενικότερα στα Καλάβρυτα καθώς οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια από τιμές που ξεκινούν στα 50-60 ευρώ. Πέραν αυτού και οι τιμές σε εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία κ.α. χαρακτηρίζονται απολύτως φυσιολογικές και πέραν των ημερών των Γιορτών που είναι ελαφρώς τσιμπημένες δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες της Πάτρας κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις