Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωτίου: Όσοι λένε ότι το μέρισμα είναι «ψίχουλα» δεν βρέθηκαν σε ανάγκη

Φωτίου: Όσοι λένε ότι το μέρισμα είναι «...

Στην αντεπίθεση η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

«Στα δικά μου αυτιά η παρατήρηση ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι “ψίχουλα” ακούγεται σαν λόγος ανθρώπων που δεν βρέθηκαν σε ανάγκη και δεν καταλαβαίνουν τα ζόρια των φτωχών συμπολιτών μας». Αυτό τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στις κατηγορίες ότι το κοινωνικό μέρισμα συνιστά «επικοινωνιακή προπαγάνδα», η κ. Φωτίου απαντά ότι «δεν έχουμε την αίσθηση ότι κάνουμε δώρα, αλλά ότι εκπληρώνουμε την υποχρέωσή μας να επιστρέψουμε στην κοινωνία, και μάλιστα μεροληπτικά υπέρ των αδύναμων, όσα το κράτος μπόρεσε να εξοικονομήσει σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο», ενώ υπογραμμίζει ότι «εμείς θεωρούμε “δικά μας παιδιά” τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών».

Στους εκφραστές απόψεων ότι η υπεραπόδοση στα έσοδα θα ήταν καλύτερο να κατευθυνθεί προς αναπτυξιακές πολιτικές, η αναπληρώτρια υπουργός καταλογίζει «σκόπιμη οικονομική “αγραμματοσύνη”», η οποία «κρύβει συμφέροντα» και επικαλείται επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι κάθε ευρώ κοινωνικών δαπανών αυξάνει το ΑΕΠ έως και κατά 1,68 ευρώ.

Αναφέρει ακόμα ότι στο διάστημα 2009-2014 τα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα, το 25% του πληθυσμού, έχασαν το 38,5% του εισοδήματός τους, ενώ η μεσαία εισοδηματική τάξη, το 50% του πληθυσμού, έχασε το 35,5% του εισοδήματός της και προσθέτει: «Αν συγκρίνεται αυτά τα ποσοστά με το 25% της μείωσης του ετησίως παραγόμενου πλούτου, δηλαδή του ΑΕΠ, θα διαπιστώσετε ότι κάποιοι εξοντώθηκαν και κάποιοι κέρδισαν κιόλας από την κρίση, στις πλάτες των φτωχών».

Διαβάστε επίσης:

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους νέους

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα - Ποιοί μπορούν να κάνουν αίτηση

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις