Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος ο βομβιστής της Νέας Υόρκης - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

«Επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος ο ...

Εκκενώθηκε το μετρό

Ο φερόμενος δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη ήταν «επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του, δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα τονίσω ότι (ο ύποπτος) είχε επηρεαστεί από αυτές τις οργανώσεις», τόνισε ο Κουόμο, έπειτα από ερώτηση αν ο δράστης είχε εμπνευστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος Ακάγεντ Ούλαχ, από το Μπρούκλιν, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, συνελήφθηκε και σύμφωνα με τις αρχές είναι ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδια βόμβα που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί σε σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.

Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, τόνισαν αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε ο ύποπτος δράστης βασιζόταν σε μια βόμβα σωλήνα.

Ο Κούομο δήλωσε ότι η εκρηκτική ύλη εντός του σωλήνα πυροδοτήθηκε, αλλά ο σωλήνας δεν εξεράγη. «Οπότε κατέληξε να τραυματιστεί ο ίδιος και λίγοι ακόμη που βρίσκονταν κοντά του».

Πρόσθεσε ότι ο δράστης φέρεται να βρήκε πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κατασκευάσει την βόμβα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε για λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση στην μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Νωρίτερα

16:50 Έκρηξη σημειώθηκε στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, έναν από τoυς πιο πολυσύχναστους σταθμους λεωφορείων της πόλης στο κεντρικό Μανχάταν, σήμερα λίγο πριν από τις 07:30 (τοπική ώρα), και η αστυνομία δήλωσε πως ένας ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, είναι και ο μοναδικός τραυματίας κατά το συμβάν, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής. Πριν από λίγο, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, πως οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τέσσερις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη. Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, ένας άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Twitter η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

«Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λιμενική Αρχή. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν.»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχουν ενημερωθεί για το συμβάν, σύμφωνα με τοπικά μμε και τον Λευκό Οίκο.

 

 

 

15:30 Oι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης ερευνούν πληροφορίες για έκρηξη στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα κέντρα μεταφορών της πόλης, στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής.

Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή.

ΜΜΕ ανέφεραν πως σημειώθηκαν τραυματισμοί και το τηλεοπτικό δίκτυο WPIX πως ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως σημειώθηκε έκρηξη άγνωστη προέλευσης και πως ορισμένοι συρμοί του μετρό εκκενώνονται.

Πριν από λίγο η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί αλλά δεν ανέφερε το είδος του μηχανισμού που προκάλεσε την έκρηξη.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Μανχάταν. Τρεις γραμμές του μετρό εκκενώνονται ενώ πολλά ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου.

Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Δείτε live:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις