Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τι πρέπει να προσέξετε στο airbnb - "Τσουχτερά" πρόστιμα - ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Τι πρέπει να προσέξετε στο airbnb...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Tι λέει στο thebest.gr η Κυριακή Αθανασιάδη

Oi βραχυχρόνιες ενοικίασεις ακινήτων μέσω airbnb φαίνεται πως έχουν γίνει η νέα μόδα στις μισθώσεις κατοικίας και η κυβέρνηση, έρχεται να επιβάλλει φορολογία από 15 εως και 45% στις περιστασιακές και βραχυχρόνιες ενοικιάσεις.

Η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να είναι συνεπείς, ώστε να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται βάσει απόφασης της ΑΑΔΕ.

Να αναφέρουμε πως τα πρόστιμα, που προβλέπονται είναι τσουχτερά καθώς ανέρχονται σε 5.000, 10.000 και 20.000 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή.

Με συντελεστές από 15% έως και 45% θα φορολογούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 τα εισοδήματα που αποκτούν φορολογούμενοι από περιστασιακές και βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Όσοι «ξεχάσουν» να δηλώσουν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής τα στοιχεία τους για την ενοικίαση των κατοικιών τους -περιστασιακά και βραχυχρόνια- μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, θα βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα.

Ειδικότερα, οι σημαντικότερες παραβάσεις είναι:

α. Η Παράλειψη εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

β. Η Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

γ. Η Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις