Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οργισμένοι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων- Πνίγονται στα… λύματα εν έτει 2017

Οργισμένοι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων- Π...
Χριστακόπουλος Θάνος

Αν και υπάρχει η υποδομή σύνδεσης των σπιτιών τους με τον Βιολογικό

Κραυγή αγωνίας προς τη δημοτική Αρχή της Πάτρας απευθύνουν εκατοντάδες οικογένειες από τον πρώην Δήμο Ρίου, οι οποίες είναι ακόμα υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν βόθρους στα σπίτια τους πληρώνοντας, ανά τακτά διαστήματα, μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους αδειάσουν καθώς το μοναδικό βυτιοφόρο που διαθέτει ο Δήμος δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει. Και τούτο παρά το γεγονός ότι στις περιοχές τους ουσιαστικά έχει περάσει το απαιτούμενο δίκτυο υπονόμων, ωστόσο η σύνδεσή σου με τον βιολογικό καθαρισμό δεν έχει γίνει ακόμα.

Όπως αναφέρουν συμπολίτες, μιλώντας αγανακτισμένοι στο thebest.gr, λόγω αυτής της καθυστέρησης οι ίδιοι υποχρεούνται να πληρώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλα ποσά σε ιδιώτες για το άδειασμα των βόθρων τους. Για μια οικογένεια στο Ρίο, τον Άγ. Βασίλειο κ.α. αυτό το ποσό μπορεί να φθάνει και τα 400 ευρώ, δυσβάσταχτο όπως μας επισημαίνουν τν περίοδο που διανύουμε.

Οι συμπολίτες ζουν στην κυριολεξία με το άγχος, πότε θα γεμίσει ο βόθρος και κάνουν υπερβολική οικονομία στο νερό που καταναλώνουν ώστε να αυξάνεται κάπως ο χρόνος ανάμεσα στα αδειάσματα του βόθρου. Υπάρχουν οικογένειες που πλένουν τα χέρια τους στο νιπτήρα συγκεντρώνοντας το νερό σε δοχεία τα οποία μετά αδειάζουν στην λεκάνη της τουαλέτας αντί να τραβούν το καζανάκι.

Οι περισσότεροι όταν κάνουν μπάνιο χρησιμοποιούν το νερό με το σταγονόμετρο ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά υπερχείλισης των βόθρων με τα… λύματα να βγαίνουν μέσα στο σπίτι με όποια προφανή δυσάρεστη κατάσταση αυτό προκαλεί.

Ορισμένοι μάλιστα σκέφτονται να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για να κατασκευάσουν και δεύτερο «βόθρο» για να νερά ώστε να μην γεμίζει γρήγορα εκείνος των λυμάτων. Ένα επιπρόσθετο έξοδο που θα βαρύνει τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς αφού κανείς δεν τους έχει ενημερώσει πότε και αν θα γίνει τελικά η σύνδεση των σπιτιών με τον βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας.

Το thebest.gr, με δεδομένο ότι η δημοτική Αρχή της Πάτρας έχει εξαγγείλει από το 2016 την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Παραλίας για να δεχθεί τα λύματα του Ρίου ωστόσο τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα. Από την πλευρά του μας παρέπεμψε στην αυριανή (Τετάρτη) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2018 και ο ίδιος θα αναφερθεί και στο συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thebest.gr ο κ. Παπανινήτας θα αναφέρει ότι η  σύνδεση των περιοχών Ρίου  – Αγ. Βασιλείου – Οβρυάς – Μιντιλογλίου – Ροϊτίκων – Μονοδενδρίου και Βραχνεϊκων με την αποχέτευση προϋποθέτει την κατασκευή της επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, έργο το  οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ωστόσο δεν μπορεί μέχρι σήμερα να δημοπρατηθεί. Όπως υποστηρίζει η δημοτική Αρχή το «πάγωμα» των διαδικασιών οφείλεται στην μη ύπαρξη μητρώου για τη δημοπράτηση και την υπογραφή σύμβασης για έργα που κατασκευάζονται με το σύστημα μελέτη-κατασκευή.

Στο μεταξύ το πρόβλημα παραμένει καθώς το ένα όχημα που διαθέτει ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων της οι οποίοι όμως, όπως σχολιάζουν, πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τους τέλη και απαιτούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες ανάλογες με εκείνες των υπόλοιπων Πατρινών…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις