Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πλήθος κόσμου στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα - 50 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος κόσμου στη γιορτή του Αγίου Ανδρέ...

Τι είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος

Στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στα χρόνια της κρίσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος της λιτανείας της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα. Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Ο βίος και το μαρτύριο του πολιούχου των Πατρών, του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, μας διδάσκουν διαχρονικά την αξία της προσφοράς και της θυσίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Ταυτόχρονα όμως, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, μέσα σε αυτή τη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, αναδεικνύεται ο κορυφαίος ρόλος της Εκκλησίας, ως προς την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας και ως προς την αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού».

Ο ΠτΔ τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα στην Πάτρα για τη εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Το πρωί παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια ακολούθησε τη λιτανεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τίμησε τον κ. Παυλόπουλο, απονέμοντάς του τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Ανδρέα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Πρ. Παυλόπουλος: «Η οικογένεια και η Εκκλησία κρατάνε την Ελλάδα όρθια» - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από το γεύμα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight