Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έχουμε όρεξη ...για έργο

Έχουμε όρεξη ...για έργο

Του Γιάννη Πετράτου, Επιμελητηριακού Συμβούλου

Έπειτα από το άρθρο της συναδέλφου Μαρίας Φιλοπούλου στον τύπο και αφού αναφέρθηκε στο όνομά μου και δεν ήταν και η πρώτη φορά,  θα ήταν άτοπο από την πλευρά μου να συνεχίζω να μην απαντάω στα λεγόμενα της, καθώς ήμασταν  μαζί σε ένα όργανο το οποίο μόνο να προσφέρει έχει στον τόπο.

Καλωσορίζουμε λοιπόν την αγαπητή συνάδελφο στην πραγματική ζωή του Επιμελητηρίου Αχαΐας, έστω και τώρα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο, σήμερα εμφανίζεται λαλίστατη και με διάθεση κριτικής στην διοίκηση του Επιμελητηρίου, που σημειωτέων ήταν και μέλος.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου έξι χρόνια στον φορέα μας μία διαφωνία της στις εισηγήσεις του προεδρείου που κατά 85% ψηφίστηκαν ομόφωνα, συνεπώς και από την ίδια, θεωρώ δε άδικό και για την ίδια να κάνει αντιπολίτευση στην δική της «πολιτεία».

Κι επειδή δεν θέλω να μιλάω γενικά και αόριστα, θα μιλήσω συγκεκριμένα. Δεν θυμάμαι κάποια παρέμβαση της για την διανομή του υλικού προβολής της δράσης Culture & Shopping στα πλοία της γραμμής Πάτρα-Ιταλία στο διάστημα που μετείχε στο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Πατρών ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αλλά και με την ιδιότητα του ναυτιλιακού πράκτορα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν περισσότεροι οι τουρίστες που θα προσελκύαμε εάν η δράση ήταν πιο μαζική, 50000 άνθρωποι μας τίμησαν, είναι δυνατόν  να τους αποκαλούμε «ψίχουλα»;, πόσους είχε η πόλη πριν;

Ακόμα προσπαθώ να θυμηθώ μία συνεδρίαση του τμήματος Υπηρεσιών στα έξι χρόνια που ήταν πρόεδρος, αλλά δεν βρίσκω καμία. Ακόμα προσπαθώ να θυμηθώ πόσες εισηγήσεις ήρθαν από την πλευρά της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και πάλι δεν βρίσκω καμία.

Τέλος η αναφορά μου στα δύο παραδείγματα που χρησιμοποίησε είναι απλή και κατανοητή:

  • Κατηγόρησε την διοίκηση ότι προσπάθησε να οικειοποιηθεί τα προγράμματα του  ΕΣΠΑ, καθώς «ο ρόλος του Επιμελητηρίου ήταν απλώς επικουρικός, συμβουλευτικός και διεκπεραιωτικός».

Αν ανατρέξουμε στα δελτία τύπου της παράταξης που τώρα συμμετέχει  αναφέρεται ότι τα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι «για λίγους και εκλεκτούς». Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει.

  • Μας είπε ακόμα για το χώρο του Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία: «Αν δεν κάνω λάθος ιδιοκτήτης του χώρου και διοργανωτής του Καρναβαλιού είναι ο Δήμος και τα χρήματα για την κατασκευή θα καταβληθούν από την Περιφέρεια...».

Θα ήθελα να αναζητήσει τα πρακτικά και τις αποφάσεις που έλαβε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, και θα διαπιστώσει ποιος είχε την ιδέα, ποιος Φορέας βρήκε το πρόγραμμα, ποιος συνέταξε τον φάκελο και ποιος έκανε την μελέτη. Μόνο τότε θα ανακαλύψει πως όλα αυτά τα έκανε το Επιμελητήριο Αχαΐας με την συνεργασία και σύμφωνη γνώμη του Δήμου Πατρέων που θα υλοποιήσει το έργο. Επίσης να υπενθυμίσω πως το έργο  δεν χρηματοδοτείται  από την Περιφέρεια, αλλά από το πρόγραμμα Ελλάδα-Ιταλία (2014-2020) δηλαδή αμιγώς κατά 100% από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τέλος θεωρώ ότι όλες, ανεξαρτήτου προελεύσεως προτάσεις, είναι ευπρόσδεκτες, συνεπώς ένας  προεκλογικός διάλογος μαζί με την απαιτούμενη αυτοκριτική επιβάλλεται να συνοδεύεται και από προτάσεις και θέσεις που θα φέρουν τον τόπο μας από ουραγό σε πρωτοπόρο των εξελίξεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις