Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα στο Μανχάταν- 29χρονος με δυο όπλα ο δράστης-8 νεκροί

ΗΠΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα στο Μανχάταν- ...

Πανικός στη Νέα Υόρκη

Από τους οκτώ ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε ήταν πολίτες της Αργεντινής και μία υπήκοος Βελγίου, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών στο Μπουένος Άιρες και στις Βρυξέλλες.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο χαρακτήρισε την επίθεση, η οποία διαπράχθηκε την ημέρα που οι Αμερικανοί γιόρταζαν το Χάλογουιν, μια «θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια», χωρίς να αναφερθεί σε κάποια τζιχαντιστική οργάνωση. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του αναφέρθηκε, χωρίς να περιμένει οι διωκτικές αρχές να δώσουν στοιχεία, στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ διέταξε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους αλλοδαπούς που επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

«Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι για αυτό!», έγραψε στο Twitter το βράδυ της Τρίτης ο αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΙΚ να επιστρέψει ή να μπει στη χώρα μας αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!», ανέφερε νωρίτερα ο Τραμπ.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας που οδηγούσε το φορτηγάκι, ένας Ουζμπέκος που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2010, κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν βγήκε από το αυτοκίνητο.

23:40 Τρομοκρατική επίθεση τελικά το χτύπημα φορτηγού στο νότιο Μανχάταν. Ο δράστης έχει συλληφθεί, τον πυροβόλησε αστυνομικός και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Είναι 29 ετών και φώναζε συνθήματα στα Αραβικά. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μεταξύ τους και παιδιά που επέβαιναν σε σχολικό λεωφορείο.

 

 

22:45 Για πολλούς τραυματίες και ενδεχομένως και νεκρούς κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο νότιο Μανχάταν. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα.

Ανέφερε μόνο ότι έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ερευνώνται "πληροφορίες για πυροβολισμούς" κοντά στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, τουλάχιστον έξι άνθρωποι στοχοποιήθηκαν από έναν ένοπλο και δύο από αυτούς σκοτώθηκαν. Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι New York 1 μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο αναμένεται να μεταβεί στο σημείο.

Άλλα τοπικά μμε ανέφεραν ότι γύρω στις 15.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) έγινε κάποιο επεισόδιο, ενδεχομένως τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα φορτηγό και άλλα οχήματα. Ένας οδηγός βγήκε οπλισμένος από το αυτοκίνητό του και άρχισε να πυροβολεί.

Το επεισόδιο έληξε περίπου μία ώρα αργότερα και "δεν υπάρχει ενεργή απειλή", σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

 

 

21:54 Νεώτερες πληροφορίες λένε ότι τελικά το περιστατικό που αναστάτωσε το νότιο Μανχάταν οφείλεται σε φορτηγό το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς. Αμερικάνικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για 2 νεκρούς ενώ άλλα ανεβάζουν τα θύματα σε 4.

Η Αστυνομία φέρεται να ακινητοποίηση τον οδηγό του οχήματος και να τον έχει πυροβολήσει. Δεν επιβεβαιώνεται ακόμα ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

21:45 Πληροφορίες που μεταδίδουν αυτή την ώρα Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο νότιο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες με ορισμένα πρακτορεία να κάνουν λόγο ακόμα και για νεκρούς.

Επισήμως η Αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν επιβεβαιώνει καμία από αυτές τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις