Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος- Παρουσίασε το όραμα του για την πόλη

Υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο Αλέκος Χρυσ...

Μίλησε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Αστήρ τη Δευτέρα

Τo όραμα του για την Πάτρα παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Αστήρ, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος και δημοσιοποίησε την υποψηφιότητα του να κατέλθει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι επικεφαλής μίας ανοικτής Δημοτικής πρωτοβουλίας με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και αναλυτικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλα τα θέματα της πόλης. Ο κ. Χρυσανθακόπουλος που είναι γνώστης της πολιτικής (έχει διατελέσει παλιότερα και βουλευτής Αχαΐας) ανέφερε ότι αποτελούν μια Δημοτική Συλλογικότητα και έτσι θα συνεχίσουν ενώ ανέλυσε το όραμα του για την πόλη που περιλαμβάνει την ανάδειξη της Πάτρας σε Διεθνή Καρναβαλική Πόλη αλλά και σε Ανθρώπινη Επισκέψιμη Πόλη.

Ακολουθεί η εισήγηση – ομιλία του κ. Χρυσανθακόπουλου:

Είμαστε μια Ανοικτή Δημοτική Πρωτοβουλία, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες θεσμικές προτάσεις, νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Πιστεύουμε πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να παραμείνει Ακομμάτιστη, Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη.

Αυτές οι αρχές είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και απαραβίαστες.

Δεν θέλουμε πλέον ο «κομματικός» Δήμαρχος να ψηφίζεται, μόνο και μόνο, για να μην εκλεγεί ο κομματικά αντίπαλος συνυποψήφιος του.

Δεν θέλουμε να μεταφέρεται στην τοπική κοινωνία το νοσηρό κλίμα του διχασμού και της ασυνεννοησίας της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Πληρώνουμε ως Πάτρα την στενοκομματική διαμάχη και τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Οι Δημοτικές Κινήσεις παραρτήματα των κομμάτων δεν μας εκφράζουν. Επομένως το ΚΚΕ που δεν έκρυψε ποτέ ότι θεωρεί την αυτοδιοίκηση χώρο ταξικής πάλης και μετωπικής κομματικής δράσης, πήρε δια της τεθλασμένης την δημοτική αρχή με την σύμπραξη διαφόρων παραγόντων. Κανείς τους που συνέβαλε σε αυτό δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Ο Δήμος ενεργεί ως προπύργιο της αντιπολίτευσης του ΚΚΕ προς όλους. Τόσο προς την κυβέρνηση όσο και όλη την υπόλοιπη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Η αντίληψη της σημερινής δημοτικής αρχής είναι ένα αιώνα πίσω, επιμένει στην διαιρετική όξυνση της ταξικής πάλης και την σύγκρουση, ποντάρει στην οικονομική εξαθλίωση για να αυξήσει την κομματική της επιρροή.

 

Η στείρα άρνηση και ο μηδενισμός ζημιώνουν την πόλη.

Εμείς είμαστε μακριά από όλα αυτά.

Μας ενώνει η αγάπη μας για την Πάτρα.

Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να βγούμε από την λαθεμένη νοοτροπία των κυκλωμάτων και της μιζέριας, που οδήγησε την Πάτρα σε αδιέξοδο και την κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις των ελληνικών πόλεων.

Έως τώρα όλοι έψαχναν τον ένα και μοναδικό σωτήρα, τον πεφωτισμένο Δήμαρχο.

Να συσπειρωθούν γύρω του ως τον αρχηγό, που αποφασίζει αυταρχικά για τα πάντα.

Η τον καθοδηγεί και υπακούει τυφλά στο κόμμα του.

Εμείς είμαστε μια Δημοτική Συλλογικότητα και έτσι θα συνεχίσουμε.

Θέλουμε να μας ενώσει το Πρόγραμμα. Έπεται το πρόσωπο.

Επιδιώκουμε μια μεγάλη Δημοτική  Προγραμματική Συμφωνία.

Να μας ενώνουν και να μας δεσμεύουν οι κοινές μας αρχές και το επεξεργασμένο, εξειδικευμένο Σχέδιο για την Πάτρα.

Αυτή είναι η πρώτη σημαντική Πρωτοτυπία του εγχειρήματος που κάνουμε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουμε θεματικές ημερίδες και θα γίνει δημόσιος διάλογος πάνω στις προγραμματικές μας θέσεις.

Σας θέλουμε συμμέτοχους-ες σε όλη αυτή την διαδικασία.

Η τοπική κοινωνία χρειάζεται μια πλατειά συμμαχία των παραγωγικών τάξεων.

Ένα Δημοτικό Κοινωνικό Συμβόλαιο Συνεργασίας.

Μια συμφωνία συμπόρευσης

Ένα σαφές σχέδιο

Μια ξεκάθαρη συλλογική πρωτοβουλία ανοικτή σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Πάτρα είναι ένας αναξιοποίητος ανθρώπινος, γεωγραφικός, ιστορικός, θρησκευτικός, πολιτισμικός, επιστημονικός, αρχαιολογικός, περιβαλλοντικός, παραγωγικός θησαυρός. Έχουμε ευθύνη να την βγάλουμε από την καταστροφική της πορεία. Έχουμε την ευθύνη να την βάλουμε σε αναπτυξιακή τροχιά για να ευημερούν οι πολίτες της.

Να δούμε λοιπόν από κοινού τις προτάσεις μας, να τις βελτιώσουμε και να τις αλλάξουμε ακόμη,  μα προπαντός να κρατήσουμε το επίπεδο που απαιτείται για να αναδυθεί η πόλη μας από τα βάθη της λησμονιάς και της παρακμής. Να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη της Πάτρας

Ο Δήμος είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της πόλης και υπεύθυνος να συντονίσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Οφείλει να προωθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης λύνοντας καθημερινά προβλήματα και να προλαμβάνει τα μακροπρόθεσμα. Χρειαζόμαστε μια Διαταξική Παραγωγική και Κοινωνική Συμμαχία. Ο αστικός, ο περιαστικός και ο αγροτικός ύπαιθρος χώρος να κινηθούν ισόρροπα με πρωταγωνιστή τον ενιαίο μεγάλο πλέον Δήμο Πατρέων, την τρίτη πόλη της χώρας.

Η Δημοτική Πολυκεντρική Δημοκρατία είναι το μοντέλο της ισότιμης ανάπτυξης των Δημοτικών Ενοτήτων της Πάτρας. Αυτή εξασφαλίζεται με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες.

Βασικοί μας Στόχοι:

Η Πάτρα Διεθνής Πόλη

Η Πάτρα Αποστολική Πόλη

Η Πάτρα Διεθνής Καρναβαλική Πόλη

Η Πάτρα Ανθρώπινη Επισκέψιμη Πόλη

Η Πάτρα Καινοτόμα Σύγχρονη Πόλη

Η Πάτρα Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο

Η Πάτρα Διεθνές Αθλητικό Κέντρο

Η Πάτρα Διεθνές Επιστημονικό και Τεχνολογικό Κέντρο

 

ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Αυτοί συνεδριάζουν με τον Δήμαρχο κάθε 2 μήνες και ανακοινώνουν τις απόψεις τους μετά το πέρας κάθε συζήτησης. Ο πλούτος των εμπειριών και η καλή γνώση των θεμάτων καθιστά πολύτιμη αυτή την σύσκεψη. Οι πρώην Δήμαρχοι και ο εκάστοτε Δήμαρχος αποτελούν το προεδρείο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος του Καλλικράτη και αγνοεί προκλητικά η δημοτική αρχή του ΚΚΕ

Θεσπίζεται σε ηλεκτρονική μορφή το Βήμα του Δημότη προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι αναφέρει προβλήματα, ιδέες η προτάσεις και λαμβάνει υπεύθυνη απάντηση.

Οφείλουμε να κάνουμε σημαντικές αναπλάσεις, ενδεικτικά:

Η Άνω Πόλη μπορεί να πεζοδρομηθεί στις κάθετες οδούς στην Γερμανού και να διατηρήσει την παραδοσιακή της εικόνα ώστε να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών.

Πεζοδρομούνται τα Ψηλά Αλώνια και κατασκευάζεται υπόγειο γκαράζ από κάτω.

Αντίστοιχη λύση απαιτείται και στην βόρεια είσοδο της πόλης.

Ιδρύεται Αγροτικό Επιμελητήριο στην Πάτρα, το πρώτο στην Ελλάδα. Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να έχει αγροτική πολιτική.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε το έλος της Αγυιάς ένα μικρό παράκτιο υγρότοπο με υδατικό οικοσύστημα και πάνω από 90 είδη πουλιών.

Κατασκευάζεται Κηποθέατρο στην πλάζ.

Πάτρα πόλη καθαρή από ναρκωτικά!

Η πολιτική πρασίνου ξαναμπαίνει σε προτεραιότητα.

Στις μεγάλες πλατείες που έχουν λουλούδια και παίζουν τα παιδιά,  περιφράζεται χώρος αποκλειστικά για σκύλους.

Οφείλουμε να θεσπίσουμε για την προσέλκυση τουριστών δικά μας έθιμα, μιμούμενοι επιτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως πχ έχουν μεγάλη αίγλη οι πορείες που κάνουν οι Άγιοι Βασίληδες.

Η Έξυπνη Τεχνολογικά Πόλη είναι πλέον διεθνής υπόθεση, ας παραδειγματιστούμε με τις ΗΠΑ που κάνουν ετήσια συνέδρια των έξυπνων πόλεων που καινοτομούν και βραβεύουν τις καλύτερες από αυτές.

Οφείλουμε να θεσπίσουμε μόνιμο ετήσιο Διαγωνισμό Ερευνητικής Μελέτης  της Ιστορίας της Πάτρας  και της ευρύτερης περιοχής  μας.

Η Πάτρα έχει σήμερα ως σήμα της τον ιδρυτή της Πατρέα.

Διεθνώς αναγνωρίσιμο τοπόσημο κατά περίπτωση είναι και ο Άγιος  Ανδρέας, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και το Καρναβάλι.

Επίσης υπάρχουν ο Φάρος της Πάτρας και το Κάστρο καθώς και η Αχάϊα Κλάους, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και άλλα εξίσου αξιοθέατα της Πάτρας, που το τοπόσημο αλλάζει κατά περίπτωση.

Θέλουμε να έρθει η στιγμή όπου ξεναγοί θα οδηγούν τους τουρίστες στα αξιοθέατα και θα εξηγούν την ιστορία της πόλης πχ κάστρο, τη βομβαρδισμένη από τους Ιταλούς συνοικία, το σπίτι μουσείο του Κωστή Παλαμά, την Αχάϊα Κλάους, τα μουσεία Αρχαιολογικό, Αγίου Ανδρέα, Καρναβαλικό, το αριστούργημα του Τσίλερ Δημοτικό Θέατρο, το μουσείο λαϊκής παράδοσης στο παλιό δημοτικό νοσοκομείο κλπ.

Να διώξουμε την ασχήμια από την πόλη μας και κάθε κίτς αυθαιρεσία.

Τα επιμελητήρια Εμπορικό-Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό και Επαγγελματικό καθώς και το Τεχνικό και το Οικονομικό είναι πρωτεύοντες εταίροι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Για εμάς είναι πολύτιμοι συνεργάτες και θα βασίζουμε τις επιλογές μας στις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους.

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

Η θα εξάγουμε εμπορεύματα και θα παρέχουμε αξιόλογες υπηρεσίες η θα εξάγουμε ανθρώπους επιστήμονες και εργάτες.

Όλα τα επαγγέλματα οφείλουν να ενταχθούν σε ενιαίες συνέργειες για να επωφεληθούν από την αύξηση της επισκεψιμότητας της Πάτρας. Κανείς δεν εξαιρείται.

Η κοινωνική οικονομία αποτελεί επιλογή μας ως διεθνές επιτυχημένο πρότυπο στις χώρες της ΕΕ και την στηρίζουμε ως ισότιμο συντελεστή της αγοράς.

Η αγγειοπλαστική βιοτεχνία στο παρελθόν είχε τις δόξες της στην Πάτρα, εμείς αφενός με τον Άγιο Ανδρέα αφετέρου με το Καρναβάλι και όχι μόνο, θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Οι ποδηλάτες της Πάτρας ως αθλητές και πολίτες σηματοδοτούν τον προσανατολισμό των επιλογών μας και έχουν τον πρώτο λόγο στις δημοτικές υποχρεώσεις.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η εκκλησία που στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης, παρέχει μεγάλες και ουσιώδεις υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της φτώχειας, είναι ο καλύτερος γνώστης της κατάστασης σε κάθε ενορία. Για μας ο Δήμος οφείλει να συνδράμει και να ενοποιήσει τις δράσεις του μαζί της. Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν δύο παράλληλες λίστες αδύναμων συμπολιτών μας. Θα δώσουμε τέλος στις όποιες πελατειακές νοοτροπίες. Η αξιοπρέπεια των Δημοτών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι ο  Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στην πρόταση που έκανε και εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για την αντιμετώπιση της φτώχειας, δεν συμπεριέλαβε στους εταίρους τη Μητρόπολη Πατρών. Όπως επίσης το ότι δεν θα υπάρχει πλέον εκπρόσωπος της Μητρόπολης στη διοίκηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο Πελετίδης είπε: «Το κεφάλαιο έγκαιρα αναγνώρισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι φλέβα χρυσού, γι’ αυτό το ενέταξε στις προτεραιότητες του, ως προνομιακό χώρο επενδύσεων που αποδίδουν ασφαλή κέρδη. Κέρδη που αποσπούν από τα λαϊκά στρώματα».

Αν ισχύουν αυτά, τότε να ιδρυθεί Δημοτική (Διαδημοτική) Επιχείρηση τώρα! Να κερδίσουν οι Δημότες και τα λαϊκά στρώματα αυτά τα χρήματα! Είναι διαθέσιμα 35 εκ Ευρώ και παλαιότερα ήταν 55 εκ Ευρώ (που χάθηκαν). Περιμένουμε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το έργο στο Φλόκα! Ειδάλλως να αναλάβει ο ιδιώτης που θα επιλεγεί μέσα από τον διαγωνισμό. Το να περιμένουμε πότε το ΚΚΕ θα κρατικοποιήσει τα πάντα, άμα κάποτε πάρει την εξουσία είναι αδιανόητο ιδεολόγημα.

Ο λαϊκισμός του να κλείνει ο κ Πελετίδης  τους δρόμους που οδηγούν στην Ξερόλακκα ως δημοτική αντιπολίτευση και να προχωρά σε κατασκευή νέου κυττάρου ως δημοτική αρχή, μέχρι να σκάσει η υγειονομική βόμβα στα χέρια της επόμενης, είναι εξόφθαλμη ανακολουθία.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ δεν δίνει ενίσχυση και χρηματοδότηση στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που δεν ελέγχει, μας ενημερώνουν από τις  γειτονιές της Πάτρας.  Εμείς πιστεύουμε πως ο εθελοντισμός δεν έχει χρώμα και είναι δέσμευση μας η ίση μεταχείριση όλων. Αυτό το πελατειακό σύστημα να χωρίζονται οι σύλλογοι σε ημέτερους και μη θα λάβει τέλος. Αρκετά με το «όποιος δεν είναι μαζί μας σαμποτάρεται και υπονομεύεται».

Η υπεράσπιση των συμφερόντων της Πόλης μέσω των κοινωνικών φορέων της, δεν προαπαιτεί την έγκριση των κομματικών ιερατείων. Τα βαρεθήκαμε αυτά.

Η δια βίου μάθηση-λαϊκή επιμόρφωση ανασυγκροτείται και λειτουργεί μέσα από τους συλλόγους της γειτονιάς.

Αξιοποιούνται τα κοινοτικά καταστήματα.

Τα ακίνητα του Δήμου μπαίνουν σε διαδικασία αξιοποίησης. Η μελέτη έχει ήδη παραδοθεί. Κάθε καθυστέρηση στερεί πόρους από τον Δήμο.

Η συνεργασία του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα με διαφάνεια και διακριτούς ρόλους είναι επιβεβλημένη.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Εδώ κρίνεται η ανθρωπιά μας.

ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Η πολιτική νερού απαιτεί διαδημοτική συνεργασία, κάθε κωλυσιεργία στρέφεται κατά της υγείας των δημοτών. Η διαχείριση των υδατικών πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου να ξεκινήσει τώρα με τον ενιαίο φορέα.  Βεβαίως και το νερό ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Έτσι και γίνει υφαλμύρωση στις γεωτρήσεις καταστραφήκαμε όλοι.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Όλες μας οι δυνάμεις θα στραφούν στο να αναδείξουμε το δικό μας Πρόγραμμα.

Η Ανάπλαση της Παραλιακή Ζώνης και του Παλαιού Λιμένος

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πόροι διαθέσιμοι από κρατικά κονδύλια, η χρηματοδότηση των έργων δύναται να επιτευχθεί αφενός από τον Οργανισμό Λιμένος σε ένα βαθμό και αφετέρου από επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

ΓΡΑΦΕΙΟ Δημοσίων σχέσεων στην Αθήνα του Δήμου Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να συνεργαστεί με τον σύλλογο των εν Αθήναις Πατρινών που διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία και μπορεί να στεγάσει ενδεχομένως εκεί μόνιμη γραμματεία του από εθελοντές η και αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή είναι μια πολιτική αντίληψη και πρακτική με μόνιμους πρέσβεις επί τιμή τους απανταχού Πατρινούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ!

Θα μπορούσαμε να έχουμε και στις Βρυξέλλες μόνιμο σύνδεσμο εκπροσώπησης, για την άμεση επικοινωνία με τα κέντρα που ετοιμάζουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και να εισηγούμαστε κοινές δράσεις καθώς και να διεκδικούμε συμμετοχές.

Να προχωρήσει η Πάτρα σε αδελφοποιήσεις με όλες τις Ελληνικές παροικίες της Μεσογείου.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Έχουν μελετήσει την κομβική θέση του λιμανιού της Πάτρας και καθώς έχουν στόχο τις αγορές της Δυτική Ευρώπης και της Αφρικής θα ήθελαν την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, μέσω της κατασκευαζόμενης σιδηροδρομικής γραμμής. Το θέμα είναι ανοικτό και μας αφορά άμεσα. Να μελετήσουμε τους όρους και τα δεδομένα.

Στο θέμα της διέλευσης του σιδηροδρόμου συμφωνούμε με το ΤΕΕ Πάτρας

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Α) ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ η διαδρομή Σαγέϊκα αερολιμήν είναι μόλις 3 χιλιόμετρα σε ευθεία άνω σε ομαλό πεδινό έδαφος με ελάχιστα τεχνικά έργα. Αν η χρονική απόσταση του προαστιακού, Αεροδρόμιο-Πάτρα είναι μισή ώρα, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για τον τόπο μας!

Β) ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ!

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Επομένως είναι πρώτιστος στόχος μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

Συμπληρώνονται τις 19 Ιανουαρίου 2020, 40 χρόνια από την επανακομιδή στην Πάτρα του σταυρού του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα. Ο σταυρός φυλασσόταν στη Μασσαλία, στον ναό του Αγίου Βίκτωρος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να οργανωθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Πάτρα και την Μασσαλία με τον Δήμο Πατρέων αρωγό και συμμέτοχο.

ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την πόλη μας και την θέλουν καλύτερη και αντάξια των δυνατοτήτων της.

Η Πάτρα έχει ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους με γνώσεις και τεχνοκρατική κατάρτιση. Κυρίως όμως έχει ανθρώπους αδογμάτιστους με ευθυκρισία και θάρρος γνώμης. Δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση, θλίβονται μόνο από την κρίση αξιών και την έλλειψη ιδεών. Απεχθάνονται την μιζέρια και την κομματικοκρατική τυφλότητα.

Δεν αντέχουν τον αναχρονιστικό απαίδευτο και μηχανιστικό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Θέλουν να κυβερνήσουν οι φιλόσοφοι και οι ποιητές! Αυτή την υπέρβαση χρειαζόμαστε και την αναμένουμε στον δημόσιο διάλογο που θα ακολουθήσει.

Η Πάτρα δεν έχει έλλειμμα ικανών και άξιων τέκνων, έχει μέχρι τώρα πρόβλημα ηγεσίας και αυτή αναδείχνεται μέσα από την πνευματική της υπεροχή.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Το καρναβάλι μας μπορεί να γίνει πολυήμερο και διεθνές.

Μια αντιπροσωπία Πατρινών καρναβαλιστών στην Ευρώπη δύναται να ταξιδεύσει επι μακρόν και να κλείσει συμφωνίες σε καρναβαλουπόλεις να συμμετάσχουν με γκρούπ στο πατρινό καρναβάλι.

Να γίνουν Μόνιμοι Καρναβαλικοί  θεσμοί οι διαγωνισμοί

Α) Καρναβαλικού χορού

Β) Καρναβαλικού Τραγουδιού

Γ) Καρναβαλικής Μουσικής

Δ) Καρναβαλικής Μάσκας

Ε) Κόμμωσης

ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Να γίνει λάλων καρναβαλικό έθιμο ενός τελάλη, που κάνει σάτιρα στους θεατές του άρματος του.  Η σάτιρα αν γίνει και ξενόγλωσση θα ικανοποιήσει τις ομάδες ξένων συμμετεχόντων.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Είναι ευτυχές που η χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Εμείς θέλουμε να επιτευχθεί η λειτουργία του μουσείου και του θεματικού πάρκου μέσα στην επόμενη διετία. Ευτυχώς που οι φορείς υλοποίησης είναι πολλοί και ενδεικτικοί του ποιος είναι ο δρόμος της επιτυχίας: «Να πάψει να δαιμονοποιείται ο ιδιωτικός τομέας, τα επιμελητήρια και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Η Πάτρα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ον δρόμο της Ανάπτυξης με αξιοποίηση της  επιστημονικής καινοτομίας ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, που από ελληνικής πλευράς ανεβαίνει συνεχώς επίπεδα στην κλίμακα του διεθνούς ανταγωνισμού.

ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (ΑΔΕΠ)

Είναι μια μαύρη σελίδα για την πόλη. Δεν υπάρχει Δήμος σε ολόκληρη την Ευρώπη που να μην διαθέτει αναπτυξιακό οργανισμό. Θα την ανασυστήσουμε με δεκάδες υπαλλήλους και θα καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα μέσα από την διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών.

Η απόφαση του ΚΚΕ να μην διεκδικεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι τυφλός δογματισμός και εχθρική πράξη για τα συμφέροντα των Πατρινών.

Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αντιφατικό να πιστεύεις πως είναι σωστό να διαθέτεις κομματικές επιχειρήσεις, να θές όλα να κρατικοποιηθούν και να μην πιστεύεις στις Δημοτικές επιχειρήσεις. Να λές πως είναι ταξικός εχθρός κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας, αλλά να αθωώνεις την δική σου  κομματική καπιταλιστική επιχειρηματικότητα.

ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟΥ

Διεσώθη το 1998 από το να γίνουν εκεί εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ, αλλά έκτοτε δεν είχε αναληφθεί δημοτική μέριμνα. Θέλει πολύ προσοχή η αξιοποίηση του καθώς είναι νυκτερινό καταφύγιο ωδικών πτηνών. Και οι όποιες ήπιες παρεμβάσεις να είναι λειτουργικές, καθώς αντιμετωπίζει το θέμα των εκβολών του παρακείμενου χειμάρρου και περιοδικά πλημμυριδικά φαινόμενα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Είναι ένας φορέας νομιμοποιημένος από την συμμετοχή του λαού ενός τόπου και ουδόλως πρέπει να θεωρείται τοπική κυβέρνηση. Επίσης άλλο δημοτική αυτοδιοίκηση και άλλο τοπική αυτονομία που σημαίνει  διαμελισμό του κράτους.

Η ΠΑΤΡΑ φιλοδοξούμε να καταστεί ΔΙΕΘΝΗΣ Εκθεσιακός χώρος για σκάφη, είδη θαλάσσης και πελοποννησιακά Αχαϊκά προϊόντα

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Με παιδεία οικολογική

Με εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο για τους κανόνες της ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Εδώ τονίζουμε τον έλεγχο των κατεστραμμένων πινακίδων και όσων κρύπτονται από φυλλωσιές.

Να είναι ενάντια στα ναρκωτικά

Να απορρίψει το κάπνισμα

Να μην εθιστεί στο αλκοόλ

Να έχει άμεση σχέση με την φύση

Να παίζει και να κοινωνικοποιείται

Να είναι αυτοεξυπηρετούμενη και υπεύθυνη

Να αθλείται

Να ακολουθεί τις τέχνες και τον πολιτισμό

Με μόρφωση και ανθρωπιστικές αξίες.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Συγκρατεί την διαρροή χρημάτων σε άλλες περιοχές

Διατηρεί τις θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων μας

Είναι ένας θεμιτός τοπικισμός που δυναμώνει την τοπική αλληλεγγύη και φέρνει κοντά τις παραγωγικές δυνάμεις της Πάτρας

Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Δεν αντιμετωπίζεται δίχως επενδύσεις και εισροή χρημάτων από επισκέπτες. Δεν θα κάνουμε τίποτε αν απλά ανταγωνιζόμαστε τις άλλες ελληνικές πόλεις. Μόνο αν γίνουμε διεθνές κέντρο αναφοράς και επισκεψιμότητας λόγω των πλεονεκτημάτων που έχουμε αναδείξει τότε θα καταφέρουμε τους στόχους της οικονομικής ανάκαμψης.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Είναι δεδομένο ότι περίπου κάθε 20 χρόνια έχουμε στην Δυτική Ελλάδα ένα τουλάχιστον μεγάλο σεισμό άνω των 5,5 Ρίχτερ. Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτός θα γίνει κοντά η μέσα στον Κορινθιακό η τον Πατραϊκό. Επομένως χρειαζόμαστε σοβαρή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Κτιριακές ενισχύσεις, κατεδαφίσεις, ελέγχους.

Η περιοχή μας είναι ένα παγκοσμίου ενδιαφέροντος φυσικό γεωλογικό εργαστήρι. Ενδείκνυνται οι μελέτες συμπεριφοράς των έμβιων οργανισμών σε ξηρά και θάλασσα και των φυσικών φαινομένων που προηγούνται ενός σεισμού σε θερμοκρασία, μαγνητικά κύματα, ηλεκτρικά σήματα, ακτινοβολία, μορφολογικές αλλαγές και μετατοπίσεις του εδάφους (200 περίπου καταμετρημένα ενδεχόμενα) όλα τα μεγάλα γεωδυναμικά ινστιτούτα θα συνεργαστούν. Επίσης η αναθεώρηση και άμεση αναπροσαρμογή της πολιτικής προστασίας ΑΜΕΣΟ ΘΕΜΑ για τον Δήμο Πατρέων.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μέσω αυτής έχεις αναγνωρίσιμο ηλεκτρονικό αποτύπωμα, σε βρίσκουν και σε επιλέγουν.

Το Παναχαϊκό όρος

Το Παναχαϊκό μας περιμένει να το αξιοποιήσουμε ως χώρο με ήπιες μορφές δράσεων. Αποτελεί την ζωτική μας ενδοχώρα με πολλές δυνατότητες τόσο παραγωγικές όσο και αναψυχής. Μην ξεχνάμε τα σημαντικά φυτά που ευρίσκονται σε αυτό.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Για να είναι διεθνές δεν σημαίνει να έχουμε ξένους καλλιτέχνες. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ!

Η Πάτρα κάποτε ήταν χώρος των μπουάτ και της νυκτερινής διασκέδασης, μπορεί να τα καταφέρει πάλι με διεθνή προσέλκυση επισκεπτών.

Να έχουμε νυκτερινή ζωή για τους τουρίστες  μας, ώστε να μας προτιμούν.

Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Οι υδρογονάνθρακες του Πατραϊκού και της χερσαίας εξόρυξης θα δώσουν δεσμευτικά ένα μέρος  των κρατικών εσόδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί μεγάλο μέρος των δαπανών για υποδομές στους στόχους του Δήμου Πατρέων.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Επισήμανση:

Να ξεχάσουν οι Ρομά ότι θα εισπράττουν κοινωνικά επιδόματα, αν δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου και αναβάθμιση της δημοτικής υπηρεσίας σε Διεύθυνση.

Επιθετική τουριστική πολιτική με απευθείας συμφωνίες στο εξωτερικό πχ Κινέζους, Ρώσους κλπ

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ που συνεδριάζει στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν περιλαμβάνει κανένα από την Πάτρα! Όλοι αυτοί  οι θεσμικοί φορείς που υποτίθεται πως εκπροσωπούν τα συμφέροντα μας, αγνοούν την πόλη και τα πλεονεκτήματα της Πάτρας και σαφώς μας βγάζουν έξω από τα σχέδια τους.  Να προχωρήσουμε σε απευθείας συμφωνίες με τα κέντρα αποφάσεων και σχεδιασμού της κρουαζιέρας και επιπλέον να γίνει εκβάθυνση το Ισθμού, που είναι απαγορευτικός σήμερα στην διέλευση εκτοπίσματος άνω των 12 μέτρων και έχουμε εξ αυτού αποκοπεί από τον Πειραιά.

Οι Ιταλοί διοργανωτές από Ρώμη –Τσιτά Βέκια και Βενετία για να μας εντάξουν στο σχεδιασμό τους, πρέπει να πειστούν ότι ο διάπλους του Πατραϊκού αξίζει τον κόπο. Να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας πχ Συνδυαστικές προσφορές, εκπτωτικό κουπόνι του εμπορικού συλλόγου κλπ

ΠΑΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ

Η συνεργασία με την εκκλησία για όλες τις υποδομές υποδοχής μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Το αγίασμα σε μπουκαλάκια, τα αναμνηστικά πήλινα και άλλα, το Αγιαντρεόψωμο (άρτος η λειτουργιά σφραγισμένη με τον άγιο Ανδρέα) από τους φούρνους και άλλες δράσεις που τον λόγο έχει η εκκλησία . Να γυριστεί ταινία με την ζωή του Αποστόλου Προστάτη και Πολιούχου. Να ιδρυθεί μουσείο του Αγίου κλπ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρώτα τα προβλήματα της Πόλης και μετά συζήτηση για τα γενικά θέματα

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια.

Η ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, είναι άμεσος στόχος και κύριο μέλημα μας. Μόνο τότε θα πετύχουμε.

ΚΑΘΕ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η πόλη δεν είναι μόνο το ιστορικό της κέντρο, είναι όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και των νέων Δήμων που προστέθηκαν και ζητάνε ίση μεταχείριση και Ισόρροπη Ανάπτυξη. Να βιαστούμε να καταστήσουμε την μεγάλη μας πόλη ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ να εναρμονιστούν με την πόλη, οι πτυχιακές και οι μεταπτυχιακές εργασίες να λύνουν προβλήματα της Πάτρας. Να αμείβονται και να επιστατούν οι καθηγητές και οι μελετητές σε όσες μελέτες εγκρίνονται και υλοποιούνται.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Ετήσια αναπτυξιακά συνέδρια των αποδήμων Αχαιών και Πατρινών της Διασποράς στην Πάτρα

Θέλουμε να ξαναγυρίσουν και να  επενδύσουν στον τόπο μας και θα το εξασφαλίσουμε αναλαμβάνοντας ως Δήμος κάθε διευκόλυνση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κάθε χρόνο χάνονται ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα από αναρρόφηση-πνιγμό έπειτα από βουτιά φαγωμένοι η από ανακοπή λόγω παθολογικών αιτίων…..

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο θεσμός των Τοπικών Δημοψηφισμάτων μπορεί να εφαρμοστεί από εμάς που σεβόμαστε τους πολίτες

Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ πρέπει να διευκολυνθούν στην κατεύθυνση να καλλιεργήσουν σε χορτολειβαδικές εκτάσεις του Παναχαϊκού αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και να προχωρήσει στη μεταποίηση τους, ως φυτικών προϊόντων υγείας. Έτσι θα τους προσδώσει προστιθέμενη αξία.

Πάτρα :

Πόλη της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Με βάση την επανάσταση του 1821 με πρωτεργάτη τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Να αξιοποιηθεί ο στρατηγικός της ρόλος στην Μεσόγειο

Θέμα μέγιστης σημασίας και οφέλους.

Πάτρα τεχνόπολη της Δυτικής Ελλάδας

Να εμπλουτισθούμε συγκοινωνιακά με θαλάσσια Ταξί και Λεωφορεία!

Να τελειώνει το παραμύθι με τις εταιρείες δίχως υδροπλάνα που ετοιμάζουν άδειες για πώληση.

ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των συμπολιτών να καθιερωθεί η Πάτρα ως πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά το έργο του οποίου  πρέπει να αναγνωριστεί από την UNESCO ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις