Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς ο Πατρινός παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέτος άλλαξε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε ολόκληρη τη χώρα - ΒΙΝΤΕΟ

Πώς ο Πατρινός παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Προβλέφθηκε δυνατότητα και για μισές δοσολογίες

Μια σημαντική ιατρική εξέλιξη ξεκίνησε από την Πάτρα! Από σήμερα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα αναγράφονται και οι μισές ποσότητες των φαρμάκων. Από τις 28 Σεπτεμβρίου και στο εξής οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, μπορούν χορηγούν 2,5 χαπάκια και όχι 2 ή 3 κάτι που ισχύει και στις δοσολογίες για σιρόπια, γεγονός το οποίο για τουλάχιστον 6 χρόνια αποτελούσε ανακριβή συνταγογράφηση για τους ασθενείς και ταυτόχρονα κοστοβόρα για τα ταμεία του κράτους.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή έγινε μετά από πρωτοβουλία του παιδιάτρου και διευθυντή του ΠΕΔΥ Άνω Πόλης Γρηγόρη Μαρκέτου.

Η πρόεδρος του Ι.Σ.Π. μίλησε για το θέμα στο thebest.gr

Το πρόβλημα εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια ήταν πως στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο κάθε γιατρός έγραφε την ποσότητα που του επέτρεπε το σύστημα, ενώ από την άλλη πλευρά, έπρεπε να προειδοποιήσει τους γονείς για τις μισές ποσότητες, γεγονός που σε κάποια φάρμακα έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα όταν η αγωγή αφορά μικρά παιδιά.

Η εξέλιξη αυτή εκκινήθηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Πάτρα ο Ιατρικός Σύλλογος, όπου ενημερώθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου παραδέχθηκε πως η μή πρόβλεψη της υποδιαστολής στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης υποχρέωνε τους γιατρούς να δίνουν ξεχωριστή χειρόγραφη συνταγή με τις μισές ποσότητες ώστε να μην μπερδεύεται ο ασθενής με τις ακέραιες ποσότητες που προβλέπονταν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ο κ. Τάγαρης, είδε με θετική σκέψη την πρόταση του Πατρινού παιδιάτρου και αμέσως ξεκίνησαν μια σειρα από επαφές και αλληλογραφία. Πλέον θα είναι εφφικτό χωρίς άγχος και φόβο οι γιατροί να γράφουν και τις μισές ποσότητες στα φάρμακά που χορηγούν.Η εξέλιξη αυτή μάλιστα, αφορά τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Πρώτη ενημέρωση: 10.02

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις