Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: “Ξέμεινε” το ασθενοφόρο πριν την διακομιδή ηλικιωμένου ασθενούς στην Πάτρα

Αμαλιάδα: “Ξέμεινε” το ασθενοφόρο πριν τ...

Ο ασθενής περίμενε άλλες 4 σχεδόν ώρες για να μεταφερθεί τελικά στον "Άγιο Ανδρέα"

Η τραγική κατάσταση με την έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που επικρατεί στην γειτονική Ηλεία αποκαλύφθηκε στο μεγαλείο της την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, όταν ασθενοφόρο που ήταν έτοιμο να κάνει διακομιδή ασθενούς που βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση, «ξέμεινε» στο προαύλιο του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας!

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πραγματικά τραγελαφική και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το συμβάν με τον ηλικιωμένο ασθενή, η ζωή του οποίου σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι χθες το βράδυ κρεμόταν σε μία κλωστή, έρχεται να χτυπήσει καμπανάκι.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην εφημερίδα «Πατρίς» και το patrisnews.com, ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε από τον γιο του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά από εξετάσεις και αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε, η εφημερεύουσα γιατρός έκρινε αναγκαία την μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ετοιμάζοντας παράλληλα το φάκελό του.

Ο ηλικιωμένος μπήκε στην αναμονή και περίμενε την έλευση του ασθενοφόρου από τις 2 το μεσημέρι, με την υγεία του διαρκώς να επιδεινώνεται. Τελικά, το ασθενοφόρο έφθασε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας γύρω στις 5:30 το απόγευμα της Τρίτης και οι δικοί του ανακουφίστηκαν που επιτέλους θα γινόταν η μεταφορά.

Η ανακούφισή τους ωστόσο δεν διήρκησε πολύ, αφού τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εντός του ασθενοφόρου, που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο επειγόντων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τοποθετήθηκε οξυγόνο, έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, μπήκε στο ασθενοφόρο και η γιατρός που θα τον συνόδευε στην Πάτρα αλλά… το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς έπαθε βλάβη την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει για την διακομιδή.

Ο γιος του ηλικιωμένου έκπληκτος είδε τους τραυματιοφορείς να βγάζουν το οξυγόνο και να κατεβάζουν τον ηλικιωμένο από το ασθενοφόρο, τον οποίο και μετέφεραν εκ νέου εντός του Νοσοκομείου.

Το πλήρωμα όπως αναφέρει το patrisnews.com, ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο και ότι θα έπρεπε να κληθεί άλλο. Πράγματι, η γιατρός κάλεσε εκ νέου το ΕΚΑΒ και ζήτησε νέο ασθενοφόρο, ωστόσο εκείνη την ώρα δεν ήταν διαθέσιμο.

Τέλος όπως κατήγγειλε ο γιος του ηλικιωμένου, κάλεσε και ο ίδιος το 166, παρακαλώντας να σταλεί ένα ασθενοφόρο γιατί κινδύνευε η ζωή του πατέρα του, ωστόσο φέρεται ότι του είπαν να περιμένει μέχρι να βρεθεί ασθενοφόρο, χωρίς να του προσδιορίζουν το χρόνο. Τελικά, νέο ασθενοφόρο έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης και έγινε η μεταφορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις