Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θέλετε να αγοράσετε φορητό υπολογιστή; Αυτά πρέπει να προσέξετε

Θέλετε να αγοράσετε φορητό υπολογιστή; Α...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Για τους νέους φοιτητές

Το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικιωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που προσφέρουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ειδικότερα τους φορητούς. Οι νέοι φοιτητές μαζί με όλα τα άλλα για τη νέα τους ζωή θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως πρέπει να προμηθευτούν και έναν υπολογιστή. Στον τομέα αυτό συνήθως εμφανίζονται λιγότερο ενημερωμένες οι γυναίκες, με τους άντρες να αρέσκονται περισσότερο στα gadget και τους υπολογιστές.

Το πρώτο από όλα που θα πρέπει να σκεφτεί ένας φοιτητής πριν αγοράσει καινούριο υπολογιστή, είναι για ποια ακριβώς εργασία τον χρειάζεται. Αυτό μπορεί να τον "σώσει" από αρκετά "πεταμένα" ευρώ καθώς η αγορά του θα είναι πιο στοχευμένη στις ανάγκες του

Ένας φορητός υπολογιστής παρέχει την άνεση της χρήσης του και εν κινήσει, ακόμη και στο κρεβάτι, ενώ μπορεί να έχει και ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τις ώρες εκτός διαβάσματος και εργασιών.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ LAPTOP

- Μια οθόνη τόσων ιντσών όσες χρειάζονται για τη χρήση που θέλετε να κάνετε. Οι 13-15 ιντσες θεωρούνται μια μέση και ικανοποιητική λύση. Για πιο σύνθετες και απαιτητικές χρήσεις πηγαίνετε στις 17 ιντσες αλλά πλέον η φορητότητα του υπολογιστή δυσκολεύει.

- Σκληρός δίσκος. Ένας δίσκος SSD θα σας κάνει να δείτε εντυπωσιακές ταχύτητες. Αν τον συνδυάσετε και με έναν φθηνό εξωτερικό - οχι ssd - τότε μπορείτε να επιτύχετε και ταχύτητα και αποθηκευτικές ικανότητες.

- Επεξεργαστής: Ενας I3 ή Ι7 θα κάνει τη δουλειά σας. Απο εκεί και μετά αρχίζουν οι επαγγελματικές ανάγκες που οδηγούν σε Ι7 που όμως ανεβάζουν την τιμή και ίσως δεν τους χρειάζεστε.

- RAM. Καλό είναι ο υπολογιστής σας να διαθέτει από 4 GB RAM και άνω. Θα το αντιληφθείτε στις μελλοντικές δυνατότητες του λαπτοπ σας. Δεν θα σας προδώσει ποτέ όταν θα χρειαστείτε δύο και τρία παράθυρα προγραμμάτων ανοιχτά την ίδια στιγμή.

- Να έχει θύρα HDMI για να μπορείτε να προβάλετε εικόνες και βίντεο ακόμη και στην τηλεόρασή σας για ψυχαγωγία ή δουλειά.

- Να διαθέτει τουλάχιστον 2 θύρες USB για εργασία και δυνατότητες φόρτισης, ή σκληρών εξωτερικών δίσκων και usb sticks

Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να κάνουν την καλύτερη επιλογή σε σχέση τιμής - απόδοσης για έναν υπολογιστή που θα τους βγάλει τουλάχιστον, όλη τη φοιτητική τους ζωή, "ασπροπρόσωπους".

Για μια λογική χρήση και μέσες απαιτήσεις, ένας φοιτητής ή μια φοιτήτρια μπορεί να βρεί έναν καλό φορητό υπολογιστή με περίπου 300-550 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις