Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσιπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από την καραντίνα

Αλέξης Τσιπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβ...

"Επιστρέψαμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα"

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τι έλεγαν και τι έγραφαν για την Ελλάδα και τους Έλληνες: «Για τους τεμπέληδες που ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους και για τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά συνεχίζουν να κυβερνούν».

«Εμείς λοιπόν, κινηθήκαμε στην αντίθετη κατεύθυνση και αλλάξαμε την εικόνα της χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Ο λαός μας δεν δυσφημίζεται πια ως τεμπέλης, αλλά ως ένας λαός που υπέφερε δυσανάλογα και άδικα για τις αμαρτίες ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που είναι πια παρελθόν» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία στην απόδοση της οικονομίας, υπερκαλύπτοντας τους στόχους του προγράμματος, νοικοκυρέψουμε τα δημοσιονομικά, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Επαναφέραμε την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ολοκληρώσαμε δύο αξιολογήσεις σε ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον, γεμάτο εμπόδια και παγίδες, και τις ολοκληρώσαμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους κοινωνικά αδύναμους» τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε μια συμφωνία που ορίζει με σαφήνεια τον αλγόριθμο που πρέπει να ακολουθηθεί για την ελάφρυνση του χρέους.

«Το πολιτικό σύστημα που λεηλάτησε τις δυνατότητες της χώρας, πριν τη χρεοκοπήσει, κατάφερε το 2009, λίγο πριν από τα μνημόνια, να βάλει τη χώρα στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, με έλλειμμα 15,1%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβγαλε τη χώρα από την καραντίνα, «επιστρέψαμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με πρόβλεψη για συνολικό έλλειμμα μόλις 1,2% το 2017 και πλεόνασμα 0,6% για το 2018» είπε.

«Είμαστε εμείς που επί των ημερών μας είδαμε τους οίκους αξιολόγησης να αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας την νέα πραγματικότητα της ανάκαμψης. Δουλέψαμε και δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα σκληρά, σε αντίξοες συνθήκες, σε εξαιρετικά αρνητικό επικοινωνιακό περιβάλλον, αλλά δουλεύουμε με σχέδιο και στοχοπροσήλωση, και είμαστε αποφασισμένοι η χώρα να διαβεί με ασφάλεια τον καθαρό διάδρομο διεξόδου που ανοίξαμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι αυτόνομη ξανά, τον Αύγουστο του 2018, με το οριστικό και αμετάκλητο τέλος των μνημονίων, τόνισε ο Αλέξης Τσιπρας και αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που γίνεται για την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικού ζητήματος, την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Από το δυσθεώρητο 27,2% του Απρίλη του 2014, η ανεργία σήμερα έχει περιοριστεί κατά σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες και μάλιστα μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τις 256.000, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση από το 2001» τόνισε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις