Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δημοσιογράφοι ή εγκάθετοι; - Ας μιλήσουμε με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιογράφοι ή εγκάθετοι; - Ας μιλήσουμ...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Το σατιρικό άρθρο που έγινε "δημοσιογραφικό ρεπορτάζ" και η σελίδα που δεν βρέθηκε...

Το γνωστό σατιρικό σάιτ "Το Βατράχι" δημοσιεύει άρθρο που τιτλοφορείται "Επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη".

Το "Βατράχι" είναι ένα από τα πιο γνωστά σατιρικά σαιτ στο ελληνικό διαδίκτυο. Η δουλειά του είναι να παράγει σάτιρα και χιούμορ, κάτι που αναμφίβολα κάνει εξαιρετικά.

Το σατιρικό αυτό άρθρο πήρε σήμερα το πρωί ο «Βηματοδότης» και το παρουσίασε ως προσωπικό του ρεπορτάζ το οποίο είναι πραγματικό. Με το που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το "ρεπορτάζ" του Βηματοδότη, οι.... έγκυροι ενημερωτικοί ιστότοποι iefimerida.gr, protothema.gr, athensvoice.gr καθώς και ο Ελεύθερος Τύπος το αναδημοσίευσαν χωρίς να χάσουν χρόνο.

Και γιατί να χάσεις χρόνο να διασταυρώσεις μια "είδηση" όταν μπορείς να κράξεις τον ΣΥΡΙΖΑ κατευθείαν; Αυτό άλλωστε θα το έκανε ένας πραγματικός δημοσιογράφος και όχι οι δημοσιογράφοι του iefimerida, του «Πρώτου Θέματος» και του «Ελεύθερου Τύπου».

Το ζήτημα βέβαια που αναδεικνύεται εν προκειμένω δεν είναι το επίπεδο και ο επαγγελματισμός αυτών των δημοσιογράφων. Το επίπεδο της δουλειάς τους το ξέρουν όλοι. Εκτός από εγκάθετοι, πολλοί εξ'αυτών είναι και παντελώς ανίκανοι. Εάν δεν έκαναν "δημοσιογραφία" για τα συμφέροντα των αφεντικών τους, το πιο πιθανό ήταν να είναι "κοπτοραπτούδες"- που λέγανε και οι παλιοί στον χώρο- και να περνάνε τα κηδειόχαρτα και τις αναγγελίες γάμων στις σχετικές στήλες.

Το δικαίωμα του πολίτη στην έγκυρη ενημέρωση πετάχτηκε στον κάδο των σκουπιδιών μαζί με τη δημοσιογραφική δεοντολογία για να μπορούν κάποιες καλοπληρωμένες πένες να βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τους έκοψε την κρατική διαφήμιση και τους έβαλε να πληρώσουν αυτά που δεκαετίες οφείλουν. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι εξίσου εγκάθετος για να μην το βλέπει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης- τα ίδια κάθε φορά- αντί ενημέρωσης επέλεξαν να παράξουν αίσχος. Έχει ξανασυμβεί- να θυμίσω το τεράστιο "σκάνδαλο Κατρούγκαλου" που λίγες μέρες μετά έγινε συγγνώμη σε μονόστηλο, η λάσπη ωστόσο έμεινε-  και σίγουρα θα συμβεί πάλι.

Το ζήτημα είναι πως οχυρώνεται συνολικά ο χώρος της δημοσιογραφίας και πως διαχωρίζεται από τα διάφορα Γραφεία Τύπου του Μητσοτάκη και της Γεννηματά. Και εδώ οι δημοσιογραφικές ενώσεις-εάν το θέλουν- υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν.

 

Μαζί με τις τόσες και τόσες σελίδες που δεν βρέθηκαν- τα δημοσιογραφικά μαργαριτάρια όπως το σημερινό που δεν άντεξαν την κατακραυγή και αποδημοσιεύτηκαν μόνα τους από την ντροπή τους- θα ψάχνουμε και τη δημοσιογραφία.

Τη δημοσιογραφία που αποτελεί εργαλείο της κοινωνίας και ασκείται αποκλειστικά για την ικανοποίηση των δικών της αναγκών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις