Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πήγαμε στην Ταορμίνα και ερωτευτήκαμε το δικό τους τιραμισού

Πήγαμε στην Ταορμίνα και ερωτευτήκαμε το...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

TAORMINA
Ο απόλυτος κοσμοπολίτικος έως και jet set προορισμός της Σικελίας. Κρεμασμένη πάνω στον γκρεμό κοιτάει το Ιόνιο Πέλαγος γεμάτη από παλάτσα –βίλες, οι οποίες ήταν εξοχικές κατοικίες ευγενών τον προηγούμενο αιώνα και περιστοιχίζονται από ατέλειωτους κήπους με μπουκαμβιλιές, φοίνικες, γιασεμιά και σιντριβάνια.
Περπατώντας στα λιθόστρωτα της Ταορμίνας και φθάνοντας στην Piazza Leone, νιώθεις την ιστορία του τόπου φορτωμένη στις μπεζ-ροζ εκκλησίες στα στενά δρομάκια και στα οικόσημα που στολίζουν τις πόρτες των επιβλητικών πέτρινων κτιρίων.
Οι ντόπιοι μας την χαρακτήρισαν σαν bomboniera και κανένας άλλος προσδιορισμός δεν θα της ταίριαζε καλύτερα.
Τα έχει όλα, παραλίες που σε μεταφέρει το γραφικό εναέριο τελεφερίκ, μαγαζιά για ατέλειωτο shopping, οστερίες, τρατορίες έως και αστεράτα εστιατόρια για γκουρμέ εμπειρίες σε ένα μείγμα με εκθέσεις και δρώμενα σύγχρονων καλλιτεχνών.
Στην Σικελία σχεδόν όπου και να πας το φαγητό είναι μία ξεχωριστή εμπειρία ακόμα και αν βρίσκεσαι στο Castiglione di Sicilia, κάτι αντίστοιχο με μια μικρή ελληνική κωμόπολη, σίγουρα όμως η Ταορμίνα κρατάει τα σκήπτρα στην ποικιλία, στην φαντασία και στην ποιότητα των εστιατορίων της.
Σας δίνω μία συνταγή για το πολύ γνωστό γλυκό Tiramisu, έτσι όπως το δοκίμασα στην οστερία Vino Rosso, διαφορετικά παρουσιασμένη από τον συνηθισμένο τρόπο και σίγουρα πολύ εντυπωσιακή.
TIRAMISU σημαίνει στα ιταλικά ανέβασε με και αυτό προέρχεται μάλλον από τον καφέ και το κρασί που περιέχει το γλυκό.
Το κρασί που περιέχεται στην κλασσική ιταλική συνταγή είναι το φημισμένο γλυκό κρασί της Σικελίας MARSALA και μετά τα ΚΑΝΟΛΙ (CANOLI ), και την ΚΑΣΣΑΤΑ ΣΙΣΙΛΙΑΝΑ (CASSATA
SICILIANA) το τιραμισού είναι από τα αγαπημένα γλυκά των Σισιλιάνων. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε Μαρσάλα, ταιριάζει πολύ ωραία να αντικαταστήσετε το κρασί με γλυκό Μοσχάτο Ρίου.

Tira- mi-su…. Λοιπόν ! ! !

TIRAMISU

Χρόνος Προετοιμασίας 20 ’ – Χρόνος Παγώματος 12 ώρες τουλάχιστον - Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)


Για την κρέμα:

700 γρ. μασκαρπόνε

3 κρόκοι αυγών βιολογικών

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά

80 ml κρασί Μαρσάλα ή εναλλακτικά Μοσχάτο Ρίου

150ml καφές espresso σκέτο πολύ καλής ποιότητας

25 γρ. πούδρα κακάο

Για το πιάτο:

16 σαβουαγιάρ από ζαχαροπλαστείο πολύ καλής ποιότητας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 3’ -4’, για να γίνουν ένα παχύρρευστο μίγμα με ζωηρό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε στο μίγμα κουταλιές από το μασκαρπόνε και το χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει και να είναι παχύρρευστη κρέμα.
Προσθέτετε μία κουταλιά καφέ και μία κουταλιά Μαρσάλα και την παγωμένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια το μείγμα.
Η κρέμα μας δεν θα είναι πολύ σφιχτή γιατί η κρέμα γάλακτος θα είναι με λίγα λιπαρα.
Την μοιράζουμε στα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Για το σερβίρισμα:

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, τοποθετώντας επάνω το μπολ με την κρέμα.
Προσθέτουμε 3 ή 4 σαβουαγιάρ, τον καφέ σε σκεύος γαλατιέρας ή μικρό ποτηράκι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και ζάχαρη άχνη.
Περιχύνουμε την κρέμα με τον καφέ όσο θέλουμε κάθε φορά, βουτάμε τα σαβουαγιάρ και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life