Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ρήμαζαν" σπίτια στην Ηλεία, αλλά τους βρήκε η αστυνομία - Έκλεβαν κοσμήματα και χρήματα

"Ρήμαζαν" σπίτια στην Ηλεία, α...

Εξιχνιάσθηκαν επτά κλοπές σε οικίες

Εξαρθρώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στον Καρδαμά Ηλείας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων μελών της συμμορίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνιάσθηκαν επτά κλοπές σε οικίες.

Αναλυτικά:

«Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε κλοπές, που διέπραξαν στον Καρδαμά και στο Γεράκι Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών ηλικίας 23, 26, 27 και 30 ετών, τα πλήρη στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της συστηματικής  αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει συνολικά, επτά κλοπές σε οικίες, από τον Αύγουστο του έτους 2016 μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο, στον Καρδαμά και στο Γεράκι Ηλείας.

Ειδικότερα, οι δράστες είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα  τις οικίες των παθόντων, είτε εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα,  αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα και κοσμήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την εγκληματική δράση τους ξεπερνά το ποσό των (4.000) ευρώ.

Για την ταυτοποίηση των δραστών, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ειδικές ανακριτικές μεθόδους, καθώς και στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τις εξερευνήσεις των τόπων των περιστατικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεία: Συλλήψεις για παραμέληση ανηλίκων, κλοπή και καταδικαστικές αποφάσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις