Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ένα γιοτ - έργο τέχνης στο λιμάνι της Πάτρας - Το αριστούργημα του γνωστού συλλέκτη Δάκη Ιωάννου -ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

 Ένα γιοτ - έργο τέχνης στο λιμάνι της Π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Οταν το πνεύμα είναι ανήσυχο και η επιθυμία για κάτι διαφορετικό έντονη τότε το αποτέλεσμα μοιάζει κάπως έτσι (ΦΩΤΟ ΑΡΘΡΟΥ). Ο γνωστός επιχειρηματίας και διεθνούς φήμης συλλέκτης σύγχρονης τέχνης Δάκης Ιωάννου ζήτησε από τον superstar της τέχνης Τζεφ Κουνς να μετατρέψει το γιοτ του σε ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα. Και το κατάφερε! Με τη συνδρομή και της ιταλίδας σχεδιάστριας γιοτ Ivana Porfiri.

Το GUILTY έπιασε λιμάνι στην Πάτρα την Τετάρτη, στο ύψος του μόλου της Αγ. Νικολάου, ακριβώς μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ. Πολλοί είναι αυτοί που φωτογράφιζαν το όμορφο σκάφος και σήμερα το πρωί.

Το «Guilty» είναι ένα γιοτ 115 ποδών. Το χαρατηρίζουν τα έντονα γεωμετρικά στοιχεία και ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο εξωτερικό του, που παραπέμπει σε καμουφλάζ των σκαφών του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε και την ονομασία «razzle dazzle».

Ο καλλιτέχνης της ποπ αρτ Τζεφ Κουνς, είναι υπεύθυνος μόνο για το «χτυπητό» εξωτερικό έργο, Το υπόλοιπο σκάφος έχει αναασχεδιαστεί από την ιταλίδα σχεδιάστρια γιοτ Ivana Porfiri.

Στο εσωτερικό του πολυτελους γιοτ κυριαρχούν οι λευκές επιφάνειες ενώ υπάρχουν πολλά παράθυρα και διάφανα σημεία για να είναι ευήλιο, κάνοντας το ένα ακόμη έργο τέχνης, στην πλούσια συλλογή του Δάκη Ιωάννου.

Στο εσωτερικό του σκάφους μπορεί να δει κανείς, έπιπλα της ιταλικής Radical Design, αλλά και έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή του ΔΕΣΤΕ, όπως το «Hex Mirror» του Anish Kapoor, τη νέον επιγραφή «Feelings» του Martin Creed, το «Untitled (Vision)» του David Shringley, έργα της Sarah Morris και πολλών ακόμα σύγχρονων ονομάτων της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight